Mannen willen strijken...

dabeetle had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Jonge mannen strijken hun kleren steeds vaker zelf en dan het liefst met ultramoderne strijkbouten. Volgens de Britse krant The Times van maandag zijn mannen tussen 18 en 30 intussen verantwoordelijk voor bijna 40 procent van de totale verkoop van strijkijzers. De afzet van de 'stoere modellen' is sinds 1998 met 50 procent gestegen.

Producenten van strijkijzers zoals Philips hebben volgens The Times zelf al een speciale gids voor de steeds grotere mannelijke schare strijkers vervaardigd onder de titel "Strijken, de Laatste Grens". "Als je eenmaal de realiteit onder ogen ziet dat je moeder de enige vrouw is die zo van je houdt dat ze zelfs je ondergoed strijkt, dan is het tijd om dapper de weg te nemen die nog geen man eerder nam", citeert de krant de gids.

Strijkboutenmakers spelen met trend ook steeds meer in op de nieuwe cliënten. De namen van de nieuwste modellen moeten een macho-uitstraling hebben zoals de Pro Express Steam Generator en de Booster 40. De laatste geldt volgens de krant als "de Rode Ferrari" onder de strijkijzers. Het apparaat kost 900 gulden.