FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 9 april 2001

Doelpunt eindigt in de cel

Dat voetballers soms van gekkigheid niet meer weten wat ze moeten doen om een doelpunt te vieren, is allang bekend. Maar de Braziliaan William zal zijn jongste vreugde-uitbarsting bij een wedstrijd in de eerste divisie van de provincie Mato Grosso niet snel vergeten.

De spits van voetbalclub Ponte Vedera scoorde zondag, trok zijn shirt uit en liet tot overmaat van ramp daarna ook nog de voetbalbroek zakken. De scheidsrechter was hier niet van gediend en stuurde hem uit het veld.

Op weg naar de kleedkamer stond tot overmaat van ramp de politie hem op te wachten om hem te arresteren, vanwege "het opwekken van de publieke ergernis".

Binnenkort zal hij zich hiervoor bij de rechter moeten verantwoorden.

Het zit die Brazilianen toch maar niet mee... eerst zonder stroom, en nu ook al geen voetbalpunten meer mogen vieren.

Zelfmoordpoging zet Brazilianen in het donker

Doordat een dertigjarige man zichelf van het leven wilde beroven, hebben ongeveer een miljoen mensen urenlang zonder stroom gezeten. Het elektriciteitsbedrijf in de deelstaat Sao Paulo had uit voorzorg de stroom uitgeschakeld omdat de man in een hoogspanningsmast was geklommen.

Na drie uur onderhandelen wisten de autoriteiten de dertigjarige man te bewegen naar beneden te komen. Hij is in een inrichting opgenomen. Waarom hij zelfmoord wilde plegen is nog onduidelijk.

NS overleg stuk gelopen

Het lijkt inmiddels een gebed zonder eind te worden, maar het overleg tussen de Nederlandse Spoorwegen en de bonden over de invoering van het nieuwe dienstrooster is op niets uitgelopen.

Met name FNV Bondgenoten had van de achterban te weinig ruimte gekregen om een doorbraak mogelijk te maken, zo verklaarden woordvoerders van CNV Bedrijvenbond en de machinisten- en conducteursbond VVMC.

Met deze breuk lijkt een treinstaking op woensdag en mogelijk donderdag onafwendbaar, zo stelde VVMC-bestuurder H. Vankan na afloop.

Persoonlijk vind ik dat nu de machinisten en conducteurs hun zin wel iets te ver doordrijven, de directie heeft ze nu ook een handreiking gedaan, maar je kan ook té halstarrig zijn.

NS directie toch bereid tot compromis

De directie van de Nederlandse Spoorwegen zou bereid zijn vandaag de vakbonden FNV Bondgenoten en VVMC iets tegemoet te komen. Het komt er op neer dat het nu al beruchte 'rondje om de kerk' iets flexibeler zal worden toegepast.

Vorige week, tijdens een laatste gesprek op het ministerie van minister Netelenbos van verkeer en waterstaat, was de NS-directie nog niet bereid tot die stap terug. Op andere punten werd toen wel overeenstemming bereikt. Het ging om de instelling van een commissie van deskundige buitenstaanders, voor de helft te benoemen door de bonden en voor de andere helft door de NS, die zich zal moeten buigen over het complete plan voor procesvereenvoudiging. Bovendien zou een commissie, mogelijk dezelfde, moeten adviseren hoe de arbeidsverhoudingen bij de NS zo snel mogelijk genormaliseerd kunnen worden.

Naar verluidt wil de NS-directie de bereidheid tot de instelling van die, mogelijk, ene commissie met twee opdrachten, vandaag herbevestigen. Komt daar een versoepeling van het rooster vanaf 10 juni bij, dan ligt een akkoord met de bonden in het verschiet. De NS-directie wilde zelf gisteren niet ingaan op de inhoud van het gesprek van vandaag.

Mocht er geen akkoord komen dan is de kans groot dat er deze week opnieuw een dag geen treinen rijden. De VVMC, de radicaalste onder de bonden, wil woensdag staken, al heeft de vakcentrale FNV vorige week nog een beroep gedaan op de actievoerende bonden bij de NS om na de twee dagen zonder treinen van vorige week, deze week te komen tot acties die minder overlast betekenen voor het publiek.

Starmaker single van niets op één

De single ,,Damn, I think I love you'' van starmaker komt als eerste plaat in de geschiedenis van niets op één binnen in zowel de top 40 als de mega top 100.

In de oudste hitlijst van Nederland, de top 40 (vanaf 1965) kwam het in de jaren 60 drie keer voor dat een plaat van niks op één kwam. Twee keer betrof het een single van the Beatles. Door een andere manier van samenstellen kwam dit sinds de jaren 70 niet meer voor.
Totdat in 1997 zowel Elton John (candle in the wind) als Jantje Smit (ik zing dit lied....) dit presteerden. Sindsdien wordt de hitparade iets anders samengesteld zodat de kans dat een single van niets op één binnenkomt iets groter is.
Toch was het nog niet eerde voorgekomen dat een plaat zowel in de mega top 100, als de top 40 in een keer de hoogste plek bereikte.

Ondanks de wat tegenvallende kijkcijfers scoort starmaker heel goed bij het jongere kijkerspubliek. Van de 350.000 kijkers die de het programma gemiddeld trekt heeft inmiddels meer dan 10% de single al aangeschaft. Ruim 35.000 exemplaren zijn er al verkocht.

Afgelopen zaterdag moest de politie ingrijpen bij een signeersessie van de band in Rotterdam, omdat de toeloop te groot was. Diezelfde avond traden ze op bij de TMF-Awards. Daar werden ze harder toegejuicht dan wereldsterren als Janet Jackson en de Manic Street Preachers. (althans volgens de persdienst van Yorin)

Duitsers vinden ons aardig

Bastikichu had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De meeste Duitsers vinden Nederlanders aardig. Andersom is er sprake van aanmerkelijk minder genegenheid.

De betrekkingen tussen beide volkeren worden nog altijd bepaald door oude stereotypen en vooroordelen. Dit zijn een paar conclusies uit de studie 'Nederland en Duitsland, elkaar kennen en begrijpen', waaraan meer dan twintig wetenschappers uit beide landen hebben meegewerkt.

Het verschil in burenliefde was voor de politicologen Jan Vis (Universiteit van Groningen) en Gebhard Moldenhauer (Universiteit van Oldenburg) uitgangspunt om de relatie tussen beide landen stevig tegen het licht te houden.

Een gebrek aan kennis zien de auteurs als een van de belangrijkste oorzaken voor de scheve verhouding tussen de twee bevolkingsgroepen. De oude clichés kunnen uit de weg worden geruimd door meer over elkaar te weten te komen.

Vastgesteld wordt dat de Nederlandse 'afkeer' van Duitsers niet abnormaal is. Bewoners van kleine landen tonen zich meestal argwanend ten opzichte van een grote buurman.

Vandalen hakken in op pony`s

Jimi h wees ons via de newssubmit op het volgende:

Een aantal pony`s dat op een weilandje in Enschede stond is het weekeinde zwaar mishandeld. De hoogdrachtige merrie El Banera was zodanig met een mes bewerkt dat zij en het ongeboren veulen stierven. Twee andere pony`s zijn er slecht aan toe.

Zaterdagavond was er nog niets aan de hand in het weilandje bij de Universiteit Twente. Maar toen de eigenaar van acht pony`s - die niet met naam in de krant wil uit angst voor nieuwe acties van dierenbeulen - gisterochtend zijn dieren kwam voederen, bleef merrie El Banera achterin de wei staan.

,,Dat is vreemd. Ik zag wat aan haar buik hangen. Toen ik dichterbij kwam dacht ik eerst: het veulen komt door de buik heen.`` Maar het bleken haar darmen te zijn. De rechter buikwand van de merrie was zo ver stukgesneden dat de ingewanden eruit puilden. Ook in de hals zat bloed onder de manen. Het ongeboren veulen vond ook de dood.
Het veulen Pabana dat vorig jaar werd geboren, werd gestoken in de borst. Een dierenarts heeft de diepe wond van vijf tot zes centimeter breed gehecht. Er wordt gevreesd voor het leven van een ander eenjarig veulen, Petula, waarvan de keel werd door gesneden.

waarom?

Dodelijke castratie

Een transsexuele echtgenote uit Pennsylvania staat terecht wegens moord op haar man door middel van mislukte castratie. Omgebouwde Tammy Feldbaum beweert dat haar man James probeerde zichzelf te castreren, maar aanklagers zeggen een briefje te hebben gevonden dat haar permissie gaf de operatie uit te voeren.

Volgens de familie van de man zou zij hem met castratie gedreigd hebben wanneer zij erachter zou komen dat hij vreemd ging. De vrouw had al ervaring met castratie: zij deed het namelijk bij zichzelf, voorafgaand aan haar geslachtsveranderingsoperatie.

Tammy Feldbaum zit nu in haar cel in afwachting van haar rechtszaak. De beschuldigingen luiden zware mishandeling en het onbevoegd uitvoeren van medische handelingen.

Vliegverkeer Schiphol weer normaal

Het vliegverkeer op Schiphol is weer normaal. Maandagochtend begon zowel het inkomende als het vertrekkende verkeer zonder vertragingen of uitval, aldus een woordvoerder van de luchthaven.

Zondagavond woedde er op Schiphol Plaza korte tijd een hevige brand. De brand was ontstaan in de keuken van een vestiging van hamburgerketen Burger King. Er vielen geen gewonden, maar het trein- en vliegverkeer raakte ernstig ontregeld. Enkele duizenden reizigers werden de dupe.

De Koninklijke Marechaussee gaat maandag verder met het onderzoek naar de oorzaak van de brand. Alleen het restaurant Burger King is niet toegankelijk voor publiek, de rest van Schiphol Plaza is inmiddels weer opengesteld.

Baby geweerd uit bios door filmkeuring

Voor de ouders van een vijf weken oude baby is een bioscoopvoorstelling in Wales een grote teleurstelling geworden. Ze hadden hun dochtertje meegenomen naar de film omdat ze het nog te vroeg vonden voor een oppas. Maar het personeel verzocht hen weg te gaan omdat de baby niet voldeed aan de filmkeuring.

De man en de vrouw hadden kaartjes gekocht voor Crouching Tiger, Hidden Dragon, een romantische film over een oosterse vechtkunstenaar die geschikt is bevonden voor kinderen van 12 jaar en ouder. Baby Catriona lag heerlijk te slapen toen haar ouders hun stoelen opzochten. Maar medewerkers van de bioscoop zorgden ervoor dat de lol er gauw af was. Nog voordat de film was begonnen, stonden ze weer buiten.

De moeder toonde zich maandag in de Daily Telegraph zeer verontwaardigd. "Catriona is nog maar nauwelijks in staat om mijn gezicht te zien, laat staan een film te volgen. Ik verwacht niet dat ze na afloop haar broers en zus thuis een karateklap zal uitdelen. Als ze wat ouder was geweest, had ik er nog begrip voor kunnen opbrengen. Maar dit is belachelijk."

Het personeel zegt niets anders te doen dan de regels uitvoeren. "De wet is helder: wie jonger is dan 12 mag niet naar binnen. Er zat dus niets anders op dan deze mensen te vragen weg te gaan." De ouders van Catriona hebben hun geld teruggekregen.

Versace-veiling levert 23 miljoen op

Een veiling van bezittingen van de in 1997 vermoorde modeontwerper Gianni Versace heeft in New York meer dan 23,5 miljoen gulden opgebracht. Het bedrag lag ver boven de verwachte opbrengst.

Er ging een grote verscheidenheid aan voorwerpen onder de hamer. Naast meubels, antiek en kunstwerken werd een aantal creaties van de meester zelf te koop aangeboden. Het grootste bedrag werd neergeteld voor een schilderij van de Franse schilder Antoine Dubost, die in de zestiende eeuw leefde. Het doek (Le Retour d'Helene) bracht 550.000 gulden op.

De meeste voorwerpen kwamen uit het huis van Versace in Miami, waar de Italiaan vier jaar geleden werd doodgeschoten. Voor een twaalftal kostuums die hij voor het balletgezelschap van Maurice Béjart ontwierp, werd 26.000 gulden neergeteld. Een klein deel van de opbrengst is bestemd voor een goed doel.

'De Napster voor Italiaanse scholieren'

Italiaanse scholieren die problemen hebben met hun huiswerk, kunnen bij een huiswerkhulp op internet terecht. De afkijksite www.studenti.it behoort volgens een onderzoek tot de meestbezochte Italiaanse plaatsen op het net.

Dagelijks komen er 30.000 bezoekers, op zoek naar gratis vertalingen uit het Latijn, antwoorden op wiskundevraagstukken of opstellen over filosofie. In totaal biedt www.studenti.it 15.000 opgaven aan. "De Napster van de Italiaanse scholieren", omschreef de Milanese krant Corriere della Sera de huiswerksite zaterdag.

Opnieuw blokkades in Kootwijkerbroek

InterCC had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De ruimingen op boerenbedrijven in Kootwijkerbroek worden maandag onder politiebegeleiding hervat. In het dorp waren zaterdag rellen ontstaan, nadat actievoerders het werk van de Rijksdienst voor de keuring van Vee en Vlees (RVV) hadden belemmerd. Minister Brinkhorst liet zondag vanuit Zweden weten ,,absoluut geen begrip'' voor de acties te hebben.

De onrust in Kootwijkerbroek duurde vrijwel de gehele zaterdag. Actievoerders blokkeerden 's ochtends de toegangswegen met landbouwvoertuigen, waardoor tussen de honderd en tweehonderd RVV'ers feitelijk werden gegijzeld. Tegen de middag legden de ruimingsploegen het werk neer. Het duurde tot laat in de avond voordat de laatste RVV'ers het dorp uit konden.

Toen zaterdag vroeg in de avond de mobiele eenheid (ME) werd ingezet, weken de blokkades uiteen. Later moest de ME ingrijpen toen honderden mensen, voornamelijk jongeren, een kruispunt in het dorp bezetten. Hierbij vielen rake klappen. Een chauffeur reed met zijn shovel in op een ME'er, die ongedeerd bleef. De shovelbestuurder, een 28-jarige inwoner van Otterlo, werd aangehouden. Hij zat zondag nog steeds vast op verdenking van onder meer poging tot doodslag. Een politieagent brak zijn hand tijdens een gevecht met de chauffeur. Enkele ME'ers liepen verwondingen op door rondvliegend glas.

Inmiddels zijn er berichten ontvangen dat er in Kootwijkerbroek opnieuw blokkades zijn opgeworpen waar ongeveer 200 inwoners en boeren aan meewerken. De kans op een nieuwe confrontatie tussen de boeren en de ME lijkt dus ook voor vandaag erg groot.

Dubbele zelfmoord na slecht rapport

cosmicV had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In een dorp vlakbij de Franse stad Avignon heeft een 15-jarige tiener zichzelf door het hoofd geschoten, nadat hij door zijn vader was berispt wegens een slecht schoolrapport. Toen de vader zijn zoon dood aantrof, sloeg hij op dezelfde wijze de hand aan zichzelf.

De jongen kwam afgelopen vrijdag thuis met een paasrapport vol onvoldoendes. Nadat zijn vader hem de les had gelezen, ging hij naar zijn slaapkamer om een Luger-pistool te pakken dat zijn opa na de Tweede Wereldoorlog had geconfisqueerd van een Duitse officier.

Zonder aarzeling schoot de jongen zich door het hoofd. Na het schot stormde zijn moeder de trap op waar zij haar zoon stervende aantrof in een plas met bloed. Nadat de jongen korte tijd later door een dokter dood was verklaard, greep de vader het pistool en schoot zich voor de ogen van zijn huilende vrouw eveneens door het hoofd. De vader overleed enkele uren later in het ziekenhuis.

De 15-jarige tiener had eerder op de dag nog allerlei cadeautjes aan zijn schoolvrienden gegeven, "voor het geval hem iets zou overkomen", aldus zijn klasgenoten.

Vrouw vermiste piloot schrijft Bush

Bas Schouten / Revian had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De vrouw van de Chinese piloot Wang Wei, heeft een brief gestuurd naar de Amerikaanse president Bush. In de brief schrijft zij over de moeilijke tijd die ze heeft gehad sinds de dood van haar man. Zij was inmiddels wegens haar verdriet opgenomen in het ziekenhuis.

Zij spreekt Bush aan op het feit dat na de botsing tussen een Amerikaans spionagevliegtuig aan de Chinese kust en het vliegtuig van haar man hij weigert een excuus aan te bieden. Ze zei dat "deze weigering recht tegenover het beleid staat om de mensenrechten te beschermen". Zij beeindigd het bericht met de beste wensen aan de familie van Bush.

De Amerikanen en Chinezen zijn het er over eens dat het vliegtuig van de Amerikanen zich in het internationale luchtruim bevond ten tijde van de botsing. Desondanks houden de Chinezen nog steeds de 25-koppige bemanning in hechtenis.

Maandag weer overleg tussen NS en bonden

Maandagmorgen gaat de NS weer proberen om samen met de bonden een oplossing te vinden voor het inmiddels beruchte 'rondje om de kerk'. Het nieuwe overleg gebeurt op uitnodiging van de directie van de NS, zoals meegedeeld werd door een woordvoerder.

Om 10:00 uur begint de vergadering, die volgens de NS wordt gehouden "gezien de huidige ernstige situatie". Het is de bedoeling "gezamenlijk te zoeken naar een basis voor overleg".

Toen een journalist vroeg of de directie van de NS blijft vasthouden aan het invoeren van het omstreden dienstrooster op 10 juni, gaf de woordvoerder hier geen rechtstreeks antwoord op. "Men kan uitgaan van wat wij, de minister en de rechter hierover hebben gezegd. Maar dat is een gegeven van vorige week. Daar wil ik nu niet op ingaan. We willen niet de indruk wekken dat er voorwaarden vooraf worden gesteld."

Uitslag presidentsverkiezingen Peru vertraagd

Waarschijnlijk wordt de uitslag van de presidentsverkiezingen in Peru vertraagd, doordat de telmachines met technische storingen kampen. De eerste uitslagen van de verkiezingen worden nu rond 05:00 uur Nederlandse tijd verwacht.

In Peru kiezen de 15 miljoen stemgerechtigde inwoners een opvolger van de uitgeweken president Fujimori.

De belangrijkste kandidaten voor het presidentsschap zijn Alejandro Toledo, centrum-links, Loudes Flores, christen-democraat en ex-president Alan Garcia. Toledo verloor vorig jaar de verkiezingen van Fujimori, die, voor zover men weet, fraude op deze verkiezingen had gepleegd.

Opnieuw MKZ in Heerde

Wederom is er een geval van mond en klauwzeer opgedoken, deze keer in het plaatsje Heerde, op een melkveehouderij.

Zondagmorgen is het bedrijf, waar ruim driehonderd koeien stonden, geruimd. In Nederland brengt dat het totaal van MKZ gevallen nu op 18, en dit is het tweede geval in Heerde. Zaterdag werd ook al een geval van MKZ in Heerde bekendgemaakt.

Heerde ligt binnen de afgesloten driehoek Apeldoorn-Deventer-Zwolle. Omdat dit gebied al is afgegrendeld zijn er volgens het ministerie van Landbouw geen extra maatregelen nodig.

Het is niet bekend waar de besmetting vandaan komt maar het ministerie vermoedt dat het door contact tussen bedrijven is overgebracht.
Laatste reviews en specials
special
Westerborkpad - In het spoor van de Jodenvervolging
review
Bayonetta and Vanquish 10th Anniversary Bundle
review
Patapon 2 Remastered
review
Star Wars Battlefront II
review
Birds of Prey (and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn)
review
Zombie Army 4: Dead War
©FOK.nl e.a.