Vandalen hakken in op pony`s

Timo (HighLander)
Jimi h wees ons via de newssubmit op het volgende:

Een aantal pony`s dat op een weilandje in Enschede stond is het weekeinde zwaar mishandeld. De hoogdrachtige merrie El Banera was zodanig met een mes bewerkt dat zij en het ongeboren veulen stierven. Twee andere pony`s zijn er slecht aan toe.

Zaterdagavond was er nog niets aan de hand in het weilandje bij de Universiteit Twente. Maar toen de eigenaar van acht pony`s - die niet met naam in de krant wil uit angst voor nieuwe acties van dierenbeulen - gisterochtend zijn dieren kwam voederen, bleef merrie El Banera achterin de wei staan.

,,Dat is vreemd. Ik zag wat aan haar buik hangen. Toen ik dichterbij kwam dacht ik eerst: het veulen komt door de buik heen.`` Maar het bleken haar darmen te zijn. De rechter buikwand van de merrie was zo ver stukgesneden dat de ingewanden eruit puilden. Ook in de hals zat bloed onder de manen. Het ongeboren veulen vond ook de dood.
Het veulen Pabana dat vorig jaar werd geboren, werd gestoken in de borst. Een dierenarts heeft de diepe wond van vijf tot zes centimeter breed gehecht. Er wordt gevreesd voor het leven van een ander eenjarig veulen, Petula, waarvan de keel werd door gesneden.

waarom?