Dubbele zelfmoord na slecht rapport

cosmicV had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In een dorp vlakbij de Franse stad Avignon heeft een 15-jarige tiener zichzelf door het hoofd geschoten, nadat hij door zijn vader was berispt wegens een slecht schoolrapport. Toen de vader zijn zoon dood aantrof, sloeg hij op dezelfde wijze de hand aan zichzelf.

De jongen kwam afgelopen vrijdag thuis met een paasrapport vol onvoldoendes. Nadat zijn vader hem de les had gelezen, ging hij naar zijn slaapkamer om een Luger-pistool te pakken dat zijn opa na de Tweede Wereldoorlog had geconfisqueerd van een Duitse officier.

Zonder aarzeling schoot de jongen zich door het hoofd. Na het schot stormde zijn moeder de trap op waar zij haar zoon stervende aantrof in een plas met bloed. Nadat de jongen korte tijd later door een dokter dood was verklaard, greep de vader het pistool en schoot zich voor de ogen van zijn huilende vrouw eveneens door het hoofd. De vader overleed enkele uren later in het ziekenhuis.

De 15-jarige tiener had eerder op de dag nog allerlei cadeautjes aan zijn schoolvrienden gegeven, "voor het geval hem iets zou overkomen", aldus zijn klasgenoten.