Baby geweerd uit bios door filmkeuring

Voor de ouders van een vijf weken oude baby is een bioscoopvoorstelling in Wales een grote teleurstelling geworden. Ze hadden hun dochtertje meegenomen naar de film omdat ze het nog te vroeg vonden voor een oppas. Maar het personeel verzocht hen weg te gaan omdat de baby niet voldeed aan de filmkeuring.

De man en de vrouw hadden kaartjes gekocht voor Crouching Tiger, Hidden Dragon, een romantische film over een oosterse vechtkunstenaar die geschikt is bevonden voor kinderen van 12 jaar en ouder. Baby Catriona lag heerlijk te slapen toen haar ouders hun stoelen opzochten. Maar medewerkers van de bioscoop zorgden ervoor dat de lol er gauw af was. Nog voordat de film was begonnen, stonden ze weer buiten.

De moeder toonde zich maandag in de Daily Telegraph zeer verontwaardigd. "Catriona is nog maar nauwelijks in staat om mijn gezicht te zien, laat staan een film te volgen. Ik verwacht niet dat ze na afloop haar broers en zus thuis een karateklap zal uitdelen. Als ze wat ouder was geweest, had ik er nog begrip voor kunnen opbrengen. Maar dit is belachelijk."

Het personeel zegt niets anders te doen dan de regels uitvoeren. "De wet is helder: wie jonger is dan 12 mag niet naar binnen. Er zat dus niets anders op dan deze mensen te vragen weg te gaan." De ouders van Catriona hebben hun geld teruggekregen.