Starmaker single van niets op één

Rob (R@b)
De single ,,Damn, I think I love you'' van starmaker komt als eerste plaat in de geschiedenis van niets op één binnen in zowel de top 40 als de mega top 100.

In de oudste hitlijst van Nederland, de top 40 (vanaf 1965) kwam het in de jaren 60 drie keer voor dat een plaat van niks op één kwam. Twee keer betrof het een single van the Beatles. Door een andere manier van samenstellen kwam dit sinds de jaren 70 niet meer voor.
Totdat in 1997 zowel Elton John (candle in the wind) als Jantje Smit (ik zing dit lied....) dit presteerden. Sindsdien wordt de hitparade iets anders samengesteld zodat de kans dat een single van niets op één binnenkomt iets groter is.
Toch was het nog niet eerde voorgekomen dat een plaat zowel in de mega top 100, als de top 40 in een keer de hoogste plek bereikte.

Ondanks de wat tegenvallende kijkcijfers scoort starmaker heel goed bij het jongere kijkerspubliek. Van de 350.000 kijkers die de het programma gemiddeld trekt heeft inmiddels meer dan 10% de single al aangeschaft. Ruim 35.000 exemplaren zijn er al verkocht.

Afgelopen zaterdag moest de politie ingrijpen bij een signeersessie van de band in Rotterdam, omdat de toeloop te groot was. Diezelfde avond traden ze op bij de TMF-Awards. Daar werden ze harder toegejuicht dan wereldsterren als Janet Jackson en de Manic Street Preachers. (althans volgens de persdienst van Yorin)