Big Diet-mannen vallen meer af dan vrouwen

De vrouwelijke deelnemers aan het programma Big Diet vallen te weinig af in verhouding tot hun mannelijke collega`s. Mede daarom is zondag besloten het onderdeel te schrappen waarbij degene die het minst afvalt, het kasteel bij Maastricht moet verlaten.

De Programmamakers vreesden dat er op gegeven moment alleen nog maar mannelijke deelnemers zouden overblijven. Vanaf nu moeten om en om de minst afgevallen man en vrouw het kasteel verlaten. Het programmaonderdeel, 'battle of the sexes' gedoopt, was vooraf met veel bombarie aangekondigd.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat de afslankende vrouwen moesten proberen de mannengroep vet te mesten en andersom. Als bijvoorbeeld de mannengroep als totaal in een bepaalde periode minder was afgevallen dan de vrouwengroep, dan moest de minst afgevallen man het kasteel verlaten. Dit terwijl een vrouwelijke deelnemer misschien minder was afgevallen. Omdat de groepen in weeke! inden voor elkaar moeten koken, konden ze proberen de andere sekse vet te mesten.

Big Diet is een opvolger van Big Brother. In het kasteel probeert een groep dikke landgenoten met hulp van diëtisten, sportleraren en psychologen onder het oog van 37 camera's zoveel mogelijk af te vallen. Diegene die procentueel het meest afvalt, krijgt dat bewuste gewicht aan het einde van derit in goud uitbetaald.

Zaterdag werd duidelijk dat de Amsterdamse café-eigenares Francis de deur van het kasteel wordt gewezen. Zij viel in twee weken 2,7 kilo af. De mannen doen het veel beter. Gerrit bijvoorbeeld is al ruim 7 kilo lichter.