F1: Uitslag Grand Prix Brazilië

Michael Schumacher in actie op InterlagosDavid Coulthard heeft de Grote Prijs van Brazilië op Circuit Carlos Pace gewonnen, in een wedstrijd waar alles in is gebeurd wat maar kón gebeuren. Al in de opwarmronde moest Rubens Barrichello z'n Ferrari in het gras parkeren, waarna hij met pijn en moeite voor de start in z'n reservewagen kon springen. Rubens hobbelde terug om in
z'n reservewagen alsnog deel te kunnen nemen aan de race. Echter, al in de derde bocht van de race knalde hij met z'n Ferrari op de achterkant van Williams-coureur Ralf Schumacher.

Naar aanleiding van dit ongeluk kwam de safety-car op de baan om de situatie onder controle te krijgen. Toen deze eenmaal van de baan af reed, pakte Juan Pablo Montoya direct de koppositie over van Michael Schumacher, welke zich liet verrassen in de eerste bocht na start/finish.

Montoya vervolgde de komende 35 ronden als leider van de race. Jos Verstappen had zich op dat moment, na op een 17e plaats gestart te zijn, opgewerkt tot een verdienstelijke 9e plaats. Echter, toen de leider de Nederlander op een ronde wilde zetten, knalden de twee vol op elkaar, wat het einde
van de wedstrijd betekende voor beide coureurs. Ironisch genoeg gebeurde een paar ronden na 't ongeluk hetgeen waar Jos op had gehoopt: De regen kwam met bakken uit de lucht. Er volgde een situatie gelijk aan die van Maleisië en alle coureurs haastten zich naar de pits om hun bolides te voorzien van regenbanden. Nadien greep David Coulthard de koppositie over van Michael Schumacher, om hem in het vervolg ook niet meer af te staan.

Resultaat Grand Prix van Brazilië
PositieCoureurTeamLandTijd
1eDavid CoulthardMcLaren / MercedesSchotland1:39.00,834"'
2eMichael SchumacherFerrari / FerrariDuitsland+ 0.16,164"'
3eNick HeidfeldSauber / PetronasDuitsland+ 1 ronde
4eOlivier PanisBAR / HondaFrankrijk+ 1 ronde
5eJarno TrulliJordan / HondaItalië+ 1 ronde
6eGiancarlo FisichellaBenetton / RenaultItalië+ 1 ronde

ROngelukJos VerstappenArrows / AsiaTechNederland-

WK Coureurs na Grand Prix van Brazilië
PositieCoureurLandPunten
1eMichael SchumacherDuitsland26
2eDavid CoulthardSchotland20
3eRubens BarrichelloBrazilië10

-Jos VerstappenNederland-

WK Constructeurs na Grand Prix van Brazilië
PositieTeamPunten
1eFerrari / Ferrari36
2eMcLaren / Mercedes21
3eSauber / Petronas8