Kermisbond eist miljoen van Volendam

R@b had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Nederlandse kermisbond eist 1 miljoen gulden van de gemeente Voldendam wegens het afgelasten van de kermis. Volendam heeft de jaarlijkse kermissen in Edam en Voldendam afgeblazen uit piëteit met de slachtoffers van de nieuwjaarsbrand.

De NKB had al begin januari gevraagd of de kermis door zou gaan, ivm de planning van de kermisexploitanten. De gemeenteraad liet toen weten dat er eind januari een besluit zou vallen. Begin februari was er echter nog geen oordeel gevallen en wees alles erop dat de kermis door zou gaan. De exploitanten moesten zich toen inschrijven voor alle kermissen in het land. Pas begin maart kwam er ineens het bericht uit Volendam dat de kermis was afgelast. De kermisexploitanten die al een vergunning hadden gekregen kunnen nu nergens anders meer heen, omdat alle inschrijvingen afgerond zijn.

Een verzoek van de NKB aan de gemeente Volendam om de kermis toch te houden en het staangeld tengoede te laten komen aan de slachtoffers is afgewezen. In de loop van het jaar zal een oplossing worden gezocht voor de claim.