Eerst praten, dan pas seks

R@b had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Voor het eerst in meer dan 25 jaar houdt de Belgische overheid een brede seksuele voorlichtingscampagne. Centrale slogan is: "Doe je mond open voor je sekst". Anders gezegd: praat erover. De campagne mikt speciaal op jongeren tussen 15 en 19 jaar van het technisch en beroepsonderwijs. Met woorden als 'kut' en 'lul' windt ze er geen doekjes om.

Zo komen er schoolaffiches ("Eerst blablabla, dan boemboemboem"), en advertenties in Humo, Joepie en Flair. In toiletten van cafés en andere uitgaansgelegenheden hangen nu al affiches, die qua taal een stapje verder gaan: "Vrijen zonder praten is kut" (in de damestoiletten) en "Zeg dan iets, lul" (bij de heren).

Vanaf 5 februari zullen op Studio Brussel, Donna, Top Radio en FM Mix drie radiospots te horen zijn die dezelfde boodschap moeten overbrengen: dat praten belangrijk is voor je al dan niet tot seks overgaat. De spots zijn nogal grappig: Zo laat één een jongeman horen die voor het eerst met de moeder van zijn lief belt. Niet thuis, zegt de vrouw. Geeft niet, het was maar omdat wij vanavond uitgaan en ik wilde weten of ze de pil neemt. Aangenaam kennismaken, mevrouw.