Bush speelt nu al Ruimteoorlog

FOX had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Met een nieuwe Amerikaanse regering aan het roer is het defensieapparaat van de VS begonnen met gesimuleerde oorlogsmanoeuvres in de ruimte.

Tot dusverre was de ruimte voor de defensietechnici vooral een uitvalsbasis voor het ondersteunen van de conventionele strijd op de grond. Maar bij de jongste manoeuvres wordt de strijd ook in de ruimte gestreden.

Het Amerikaanse dagblad The Washington Post heeft maandag bericht dat 250 deelnemers vijf dagen lang met computersimulaties een ruimteoorlog hebben nagebootst in een bunker bij Colorado Springs.

De fictie draaide om het jaar 2017, waarin China een buurland bedreigt dat de VS om hulp vraagt. En die hulp komt, compleet met ruimteveren en bewapende satellieten.

De VS beschikten in het spel over het omstreden ruimteschild, waar de nieuwe minister van Defensie Donald Rumsfeld een groot voorstander van is. Voorts is er gestreden met microsatellieten, laserkanonnen, kruisvluchtwapens en speciale ruimteveren die satellieten lanceerden.

De nieuwe proeven met de ruimteoorlogvoering zijn overigens wel ouder dan de regering Bush. Sinds de Golfoorlog (1991) en het ineenstorten van de Sovjet-Unie, is er een tendens de ruimte meer als reëel strijdtoneel te zien.