FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 24 december 2000

Anouk terug van mislukt avontuur in VS

Webgoodie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Anouk, de Haagse zangeres, heeft het weer niet gered in de Verenigde Staten. Zij zou daar in november voor een half jaar naar toe gaan, maar kwam na een slaande ruzie op Broadway nu al terug .

Een jaar geleden deed de zangeres ook al een vergeefse poging, deze keer ging ze naar New York om zich bezig te houden met nummers schrijven, contacten leggen en muziek opnemen. Ze had al een overeenkomst gesloten met de Amerikaanse platenmaatschappij Columbia, maar verschillende dingen irriteerde haar, zoals het feit dat de Amerikanen van haar 'een soort Pat Benetar of Melissa Etheridge wilden maken'. Daar gelooft de popster niet zo in: 'Ze moeten me maar nemen zoals ik ben'.

Een afspraak op Broadway was de druppel die de emmer deed overlopen. De Amerikanen kwamen volgens Anouk uren te laat. En uit pure woede heeft ze toen het gezelschap aangevlogen. Wat er daarna gebeurde, laat Anouk in het midden. Ze is in elk geval tot twee keer toe de tent uitgezet.

Ze geeft in ieder geval niet op, zegt ze, want er zijn volgens haar genoeg platenmaatschappijen die interesse in haar hebben. Het management van Anouk probeert nu onder het contract met de Amerikanen uit te komen.

Site voor klachten over NS

Het is de wat met de Nederlandse Spoorwegen, zijn er geen vertragingen dan rijden ze wel tegen een zak vol met stenen .

Daarom is er afgelopen week een website geopend tegen deze chaos bij de NS. Treinreizigers die klachten hebben over de Nederlandse Spoorwegen kunnen hier hun klachten kwijt.

Naast de 'Vertraag-o-meter', waar de mate van vertragingen op af valt te lezen, vindt de bezoeker van de site ook persberichten over de NS en de manier waarop de politiek de problemen rond de spoorwegen probeert op te lossen.

Volgens initiatiefnemer J. Aarts is er nog geen andere plek waar treinreizigers hun klachten kwijt kunnen. Het invullen van een enquête bij de consumentenbond vindt hij niet voldoende. De site is te vinden op nsspoortniet.nl.

Intercity botst op zak stenen

Een intercitytrein is zondagmorgen op het traject tussen Baarn en Amersfoort gebotst op een zak met stenen. Volgens een woordvoerster van de Nederlandse Spoorwegen (NS) dacht de machinist in eerste instantie een persoon te hebben geraakt, omdat de klap zo hard was. Later bleek dat het om een zak stenen ging. Het is niet duidelijk of iemand die op het spoor heeft neergelegd.

De trein raakte door de aanrijding zo beschadigd dat deze moest worden weggesleept. Voorlopig rijden tussen Amersfoort en Schiphol en Amersfoort en Amsterdam geen intercitytreinen.

Meer file-informatie op site ANWB

De ANWB heeft de verkeersinformatie op haar website flink uitgebreid. Voortaan kan een bezoeker op een actuele plattegrond in een oogopslag zien waar de files in de Randstad staan. Ook de diensten zijn uitgebreid.

Voorheen was het alleen mogelijk om informatie te zien van de grote steden afzonderlijk. Nu zijn alle files ook overzichtelijk in één plaatje geplaatst.

Op plattegronden van het Randstad-gebied is zichtbaar waar op dat moment files op de snelwegen zijn. Bij het aanklikken van een bepaald weggedeelte krijgt de internetter nadere informatie over de lengte en de snelheid van de file.

Vertragingen zijn al zichtbaar als de snelheid van het verkeer afneemt. Door verkleuringen van de wegen op het kaartje is snel te zien waar zich een grote file ontwikkelt. De gebruikte gegevens komen rechtstreeks uit de detectielussen onder het wegdek.

De ANWB geeft al sinds 1997 verkeersinformatie via het internet. Uit onderzoek blijkt dat 93 procent van de gebruikers een voorkeur heeft voor visuele presentatie van de gegevens. Als weggebruikers verkeersinformatie raadplegen, past 42 procent de vertrektijd aan en kiest 41 procent voor een andere route.

Man sterft bij traditionele kerstduik

Een 53-jarige Nederlander is zondag overleden tijdens de traditionele 'kerstduik' in de Duitse Oostzee-plaats Graal-Müritz nabij Rostock.

Kort na het begin van de duik kwam hij in grote ademnood boven water. Collega-sportduikers brachten hem aan land, waar hij het bewustzijn verloor. Reanimatie mocht niet baten.

De Nederlandse man woonde al jaren in Graal-Müritz en gold als een ervaren duiker. Hij kreeg onder water vermoedelijk een hartaanval.

Bondsdag boos over computerspel

De Duitse Bondsdag wil dat het computerspel Invasion Deutschland uit de Duitse handel wordt genomen. Het spel wordt door de Nederlandse softwareproducent Davilex op de markt gebracht.

In het spel Invasion Deutschland moeten buitenaardse wezens worden verslagen op vele bekende plaatsen in Duitsland, waaronder de Dom van Keulen en de Rijksdag in Berlijn. In het spel komt ook een afbeelding voor van het Duitse nationale symbool, de adelaar. De gewraakte adelaar komt in de eindfase van het spel in beeld. Als de speler op de adelaar schiet, schokt het beest en schreeuwt het van de pijn. De woordvoerder van de Bondsdag vindt de scène 'stijlloos'.

Daarnaast berust volgens de Bondsdag auteursrecht op de afbeelding van de adelaar. Als Davilex geen gehoor geeft aan de oproep, dan overweegt het Duitse parlement om juridische stappen te ondernemen. Davilex hangt nu al een schadevergoeding boven het hoofd voor alle verkochte exemplaren (eerste oplage: 50.000) van het spel.

Volgens een woordvoerster van Davilex in Nederland is de officiële aanklacht nog niet binnen. "Maar we onderzoeken wel of het klopt dat de adelaar auteursrechtelijk is beschermd." Volgens het bedrijf heeft het niets gedaan wat niet door de beugel kan. "Het gaat om vermaak en herkenbaarheid, en de Rijksdag zonder adelaar is geen Rijksdag.", aldus de woordvoerster.

Hackers gevangen met honingpot

Beveiligingsexperts gebruiken zogenaamde HoneyNet Projecten om de trucs van hackers te leren. De verworven kennis wordt in de praktijk gebracht en netwerken worden beveiligd.

In juni braken een aantal Pakistaanse hackers in op een in Amerika gelegen server. Zij dachten dat ze een kwetsbaar netwerk waren binnengedrongen, welke zij zouden gebruiken voor cyberaanvallen op websites door heel India. Ze wisten niet dat het een zogenaamde 'honingpot' was, een speciaal uitgerust systeem dat gebruikt wordt door beveiligingsexperts om hackers te lokken en elke beweging van hen te volgen.

Elias Levy, chief technology officer van SecurityFocus.com zegt dat HoneyNet projecten een goede trainingsomgeving zijn, maar volgens hem zullen ze alleen goed functioneren als ze op de juiste wijze geadministreerd worden.

In anjers verstopte bom

Een Roemeen is vrijdag om het leven gekomen toen de bos rode anjers die hij met zich meedroeg plotseling explodeerde. De politie ontdekte later dat in de bos bloemen een zelfgemaakte bom verstopt was. Verdere bijzonderheden over het incident, dat plaatsvond in de noordoostelijke stad Iasi, zijn niet bekend.

De politie meldde slechts dat het een geluk bij een ongeluk was dat de man op het moment dat de anjers tot ontploffing kwamen in een lege straat liep.

Mel B maakt fans sprakeloos

Spice Girl Melanie B houdt er wel van om haar fans aan het schrikken te maken. Als ze op het kantoor van de Spice Girls is, pakt ze wel eens een paar brieven van fans. De leukste afzenders belt ze op, gewoon even om gedag te zeggen.

Maar die fans weten niet wat hen overkomt. "He, hoe is het ermee," zegt Scary Spice dan door de telefoon. Aan de andere kant van de lijn is het dan angstig stil. "Ze zeggen dan helemaal niets," vertelt Melanie lacherig. "En dan zeg ik 'Hallo, is daar iemand?'" Maar de fans zijn zo geshockeerd dat ze hun 'Scary' idool aan de lijn hebben, dat ze geen woord meer kunnen uitbrengen. En dat vindt Mel wel kicken.

Het succes is de Spice Girl blijkbaar nog niet naar het hoofd gestegen. Ze is dol op haar fans en koestert ze dan ook. Ze weet natuurlijk ook wel dat het de fans zijn, die de stoere meidenband tot zo'n megasucces hebben gemaakt.

Turkije tikt Nederland op vingers

Het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken meent dat Nederland moet optreden tegen de activiteiten van de Turkse extreemlinkse partij DHKP-C in ons land. Volgens Ankara kan Nederland alleen zichzelf schaden door 'linkse terroristische groepen' vrijheid van handelen te geven.
Het ministerie zegt vooral verbaasd en teleurgesteld te zijn dat "de burgemeester van Rotterdam en een hoge functionaris van Buitenlandse Zaken leden van de DHKP-C hebben ontvangen en een gezamenlijke persconferentie gaven", aldus de verklaring.

De kritiek van Ankara volgt op de grootschalige politieactie tegen hongerstakende gedetineerden afgelopen week. Daardoor vielen 28 doden. Volgens Turkije werden de veelal linkse actievoerders aangestuurd door 'revolutionaire cellen' in Nederland, Groot-Brittannië, Frankrijk, België, Syrië, Duitsland en Griekenland.

Het Turkse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft transscipties vrijgegeven van afgeluisterde telefoongesprekken waarin DHKP-C-leden in Nederland orders zouden geven aan hun collega's in Turkse gevangenissen.

De beschuldigingen van EU-kandidaat Turkije zijn overigens niet nieuw. Het land haalt vaker uit naar West-Europese landen die Turkse 'terroristen' onderdak zouden bieden. In september werd België beschuldigd nadat het land had geweigerd een lid van de DHKP-C uit te leveren aan Turkije.

Absolute meerderheid voor Kostunica

De hervormingsgezonde Joegoslavische president Vojislav Kostunica heeft in de nacht van zaterdag op zondag verklaard een absolute meerderheid in het parlement van Servië te hebben gewonnen.

Zaterdag waren er parlementsverkiezingen in Servië. De coalitie die begin oktober het regime van Slobodan Milosevic ten val bracht, de Democratische Oppositie van Servië (DOS), heeft zoals verwacht een grote overwinning geboekt. Hiermee breekt Kostunica de macht van het voormalige regime, dat nog sterk vertegenwoordigd is in de instellingen van Servië.

Talrijke aanrijdingen door gladheid

In het midden van het land hebben zich in de nacht van zaterdag op zondag talrijke aanrijdingen voorgedaan als gevolg van de gladheid. Het gaat om minstens vijftien ongelukken. Er zijn voorzover bekend geen slachtoffers bij gevallen.

Rond Utrecht, vooral iets ten zuiden van de stad bij Everdingen, en tussen Arnhem en Ede hebben zich veel ongeluken voorgedaan door de ijzel.

Door de aanhoudende motregen en temperaturen onder het vriespunt op het wegdek komt ten noorden van de grote rivieren in toenemende mate gladheid voor. Dat is voornamelijk ten oosten van de lijn Harlingen - Almere - Rotterdam - Woensdrecht.

Belgen surfen zelden

Robje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Maar liefst 97 procent van de Belgen beschouwt de PC als een belangrijke bron van informatie. Dit blijkt uit een onlangs gehouden onderzoek van het European Institute of Home Computing van Packard Bell. Maar slechts 33% van de Belgen die een computer thuis hebben staan surft op internet. In Zweden surft 89% van de computer gebruikers op het Net. Het Europese gemiddelde is 51 procent. De Belgen gaan ook flink achterop bij hun noorderburen. Liefst 52 procent van de Nederlandse gezinnen met een pc werkt ook online.

Eén en ander heeft te maken met de instelling van de Belg. Hij is volgens het onderzoek niet overtuigd van de meerwaarde van het internet, en dan met name bij het plaatsen van bestellingen via het Net.

The Truth is in here!

Gisteren werd een nieuw forum geopend op FOK!Forum, namelijk The Truth is in here...

Dit nieuwe forum is een platform waar je je ervaringen kan delen op het vlak van de onverklaarbare waarnemingen in de breedste zin van het woord.

Je merkt wel eens dat toeval geen toeval is, dat je het gevoel hebt dat je iets "vooraf" te weten komt. Is dit toeval? Ben je andersbegaafd?? Is paranormaliteit normaal?

Bestaat tijd? Bestaan geesten? Wat zijn zwarte gaten? Zijn we alleen of worden we gevolgd door wezens uit een andere dimensie??

Spui dus je theorieëen, je ervaringen, je twijfels in dit nieuwe forum dat in goede banen wordt geleid door Iteejer en Havoc!
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.