Babe-Review: Angelina Jolie

Chris (MrBig)
Angelina Jolie is de dochter van de acteur Jon Voight (die overigens ooit de bekende Oscar mocht ontvangen) en het voormalige model en actrice Marcheline Bertrand. Jon Voight scheidde van Bertrand toen Angelina 1 was en ging in Californië wonen terwijl de rest van het gezin achterbleef aan de Oostkust. “Hij was het perfecte voorbeeld van de artiest, die niet getrouwd kon blijven”, aldus Angelina over haar vader. “Hij had het perfecte gezinnetje, maar dat vond hij gewoon te eng.”. Jolie is eigenlijk de tweede naam van de actrice, maar ze gebruikt die als haar achternaam om maar niet geassocieerd te worden met de acteerprestaties van haar vader.

Angelina begon met acteren op de Lee Strassberg Theatre Institute toen ze 12 was. Ze werd vaak gezien in diverse stukken op het instituut. Ze werkte ook als professioneel model in Londen, New York en Los Angeles, terwijl ze gedurende die periode ook regelmatig was te bewonderen in video clips van artiesten als de Rolling Stones, Meat Lofa en Lenny Kravitz.

Op de USC School of Cinema acteerde ze in vijf studentenfilms, die allen door haar broer James Haven geregisseerd werden. De eerste echte film waarin ze was te bewonderen was haar hoofdrol in de film Hackers. Angelina Jolie heeft daar een huwelijk aan overgehouden. Ze is een tijdje getrouwd geweest met haar medespeler Jonny Lee Miller. Het huwelijk vond plaats in mei 1996 maar het paar is inmiddels gescheiden. Dit jaar trad ze voor de tweede keer in het huwelijk, maar deze keer met de acteur Billy Bob Thorntorn (Armageddon).