Anouk terug van mislukt avontuur in VS

Webgoodie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Anouk, de Haagse zangeres, heeft het weer niet gered in de Verenigde Staten. Zij zou daar in november voor een half jaar naar toe gaan, maar kwam na een slaande ruzie op Broadway nu al terug .

Een jaar geleden deed de zangeres ook al een vergeefse poging, deze keer ging ze naar New York om zich bezig te houden met nummers schrijven, contacten leggen en muziek opnemen. Ze had al een overeenkomst gesloten met de Amerikaanse platenmaatschappij Columbia, maar verschillende dingen irriteerde haar, zoals het feit dat de Amerikanen van haar 'een soort Pat Benetar of Melissa Etheridge wilden maken'. Daar gelooft de popster niet zo in: 'Ze moeten me maar nemen zoals ik ben'.

Een afspraak op Broadway was de druppel die de emmer deed overlopen. De Amerikanen kwamen volgens Anouk uren te laat. En uit pure woede heeft ze toen het gezelschap aangevlogen. Wat er daarna gebeurde, laat Anouk in het midden. Ze is in elk geval tot twee keer toe de tent uitgezet.

Ze geeft in ieder geval niet op, zegt ze, want er zijn volgens haar genoeg platenmaatschappijen die interesse in haar hebben. Het management van Anouk probeert nu onder het contract met de Amerikanen uit te komen.