Meer file-informatie op site ANWB

De ANWB heeft de verkeersinformatie op haar website flink uitgebreid. Voortaan kan een bezoeker op een actuele plattegrond in een oogopslag zien waar de files in de Randstad staan. Ook de diensten zijn uitgebreid.

Voorheen was het alleen mogelijk om informatie te zien van de grote steden afzonderlijk. Nu zijn alle files ook overzichtelijk in één plaatje geplaatst.

Op plattegronden van het Randstad-gebied is zichtbaar waar op dat moment files op de snelwegen zijn. Bij het aanklikken van een bepaald weggedeelte krijgt de internetter nadere informatie over de lengte en de snelheid van de file.

Vertragingen zijn al zichtbaar als de snelheid van het verkeer afneemt. Door verkleuringen van de wegen op het kaartje is snel te zien waar zich een grote file ontwikkelt. De gebruikte gegevens komen rechtstreeks uit de detectielussen onder het wegdek.

De ANWB geeft al sinds 1997 verkeersinformatie via het internet. Uit onderzoek blijkt dat 93 procent van de gebruikers een voorkeur heeft voor visuele presentatie van de gegevens. Als weggebruikers verkeersinformatie raadplegen, past 42 procent de vertrektijd aan en kiest 41 procent voor een andere route.