FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 18 december 2000

Ischa: Ilse zonder banners

JungleMan had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De makers van www.hatchoo.nl, Marc de Hond (ja, zoon van Maurice) en Marc Goth, hebben de startpagina van zoekmachine Ilse opnieuw ingericht zonder een enkele banner. Het uiterlijk komt vrijwel overeen en ook de content is hetzelfde gebleven. Er wordt gebruik gemaakt van de headlines van Zibb, een site gericht op de zakelijke markt.
De site wordt nu sneller geladen en profileert zich daarom als een 'prettige start', doordat er geen knipperende banners staan die je afleiden. De BOL.com reclame bij de resultaten gaan, volgens Ischa.nl, naar een goed doel.

Helaas kunnen ze niet de banners op de resultatenpagina er uit filteren

Transseksueel wil niet naar kapper

Het leger in Luxemburg zit in zijn maag met een transseksuele onderofficier. Die weigert namelijk haar haren ordentelijk te laten knippen. De 45-jarige Gérard Hirt, vader van twee kinderen, begon eind vorig jaar met de langdurige medische behandeling om een vrouw te worden. Zij draagt haar haren lang, en weigert die te laten knippen.

Kolonel Guy Lentz, de meerde van Jean (zoals zij zich als vrouw noemt), benadrukt dat de transseksualiteit van de onderofficier voor het leger geen probleem is. Maar totdat de geslachtsverandering definitief is, zal Gérard zijn haren en bakkebaarden moeten laten knippen en zich moeten gedragen als een man, aldus de kolonel die geen precedenten wenst te scheppen in het achthonderd man sterke leger van Luxemburg.

Radio 538 begint DJ opleiding

De popzender Radio 538 start op 1 januari 2001 met een eigen DJ opleiding. Vier uitverkorenen kunnen op kosten van het radiostation een radiotraining volgen. De 'studenten' krijgen professionele begeleiding van oude rotten in het vak.

Deelnemers krijgen vooralsnog geen officieel diploma. 'Wie bij ons gaat draaien, heeft daarmee laten zien dat hij het kan', zo zegt 538 DJ Erik de Zwart.

Voor de DJ's in opleiding is op voorhand geen zendtijd ingepland. Wel krijgen ze de kans om mee te werken aan programma's van een aantal bekende Radio 538-dj's. Op het moment heeft de zender 18 DJ's in dienst. Uunco Cerfontaine, de programmadirecteur van 538, verwacht veel van de nieuwe opleiding. 'Met professionele coaching kunnen talentvolle dj's hopelijk de stap maken van welwillende amateur naar professionele dj.'

Karin wint Expeditie Robinson

Larsvb had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Met vreugde-tranen in haar ogen neemt de Nederlandse studente Karin de amulet in ontvangst die voor de hoofdprijs van 50.000 Euro staat. De spanning is van de gezichten van Karin en Eva af te lezen. Wie wordt de Robinson van dit seizoen? Ze gunnen het elkaar allebei, want de twee finalistes zijn dikke vriendinnen geworden. Toch kan er maar een de winnaar zijn.

Eva krijgt veel bewondering voor haar sterke houding en haar fysieke kracht. Karin krijgt veel respect voor haar sociale kant. Sascha zegt onder andere dat ze het haar heel goed deed als Karin vroeg hoe het nu met haar was. Ook Sander bekent dat hij met Karin een betere band heeft dan met Eva.

Uiteindelijk wordt duidelijk dat Karins sociale eigenschappen haar de overwinning heeft bezorgd. Huilend en lachend tegelijk neemt ze prijs in ontvangst en wordt ze door Eva op een hartelijke omhelzing getrakteerd. Eva gunt het haar vriendin van harte, want geen enkel moment is er teleurstelling van haar gezicht af te lezen. De overwinning wordt bezegeld met een grote fles champagne die over een lachende Karin wordt leeggegoten.

BB Belgie afgelopen

Jeromar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Steven, alombekend als 'Spillie', is gisteren het Big Brotherhuis buitengewandeld als winnaar én miljonair. Hij krijgt vijf miljoen frank. In de spannende eindstrijd werd Bart tweede en Jeroen derde. Naar schatting 5.000 fans zakten naar Vilvoorde af om het afscheidsfeest mee te maken.

Net als 104 dagen geleden waren het vooral de supporters van Bart met hun knalgele T-shirts die zich lieten opvallen. Maar aangezien West-Vlaams in de gigantische tent naast het VTM-gebouw zo ongeveer de voertaal was, durven we vermoeden dat de Spillie-fans in de meerderheid waren.

Tot aan de start van de rechtstreekse uitzending werden de busladingen fans opgewarmd met een Big Concert waarbij alle hitmakers van het ogenblik de revue passeerden. Opgemerkte gaste was zeker Lucy Loes, de 72-jarige Oostendse zangeres, die aan de Big Brother-deelnemers een hit te danken heeft en gisteren door het voornamelijk jeugdig tot zeer jeugdig publiek op handen werd gedragen. Bij het ter perse gaan liet de einduitslag nog op zich wachten.

Frequin wint Vergulde Nachtspiegel.

-BURP- had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Willibrord 'ik doe alles voor de kijkcijfers' Frequin heeft met het programma Kopspijkers van Jack Spijkerman de Vergulde Nachtspiegel gewonnen.

De Vergulde Nachtspiegel wordt elk seizoen uitgereikt aan een persoon of instantie die de mist in is gegaan.

Dit jaar ging het tussen Hennie Huisman en Willibrord Frequin. Willibrord presteerde het om een camera, zo goed als, in het gezicht van een kind te duwen en daarna het kind te laten kiezen tussen haar vader en moeder die onenigheid met elkaar ondervonden.

Nadat het kind in huilen uitbarstte ging Willibrord naar de vader toe om verhaal te halen. Willibrord zei vervolgens tegen de vader dat de vader het kind niet de dupe mocht laten zijn van de ruzie tussen vader en moeder...

Bush geeft buitenlands beleid vorm

designerflash had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De nieuw gekozen Amerikaanse president George W. Bush is bezig zijn buitenlands beleid vorm te geven. Met de benoeming van de zwarte gepensioneerde generaal Colin Powell als minister van Buitenlandse Zaken en zijn vertrouwelinge Condoleezza Rice als Nationaal Veiligheidsadviseur geeft de opvolger van Clinton duidelijk aan welke koers hij wil varen: de buitenlandse politiek moet de Amerikaanse belangen dienen.

Met de benoeming van twee zwarten in een etmaal op belangrijke posten maakt Bush bovendien een gebaar van verzoening naar de zwarte Amerikanen, van wie velen boos zijn over de onregelmatigheden tijdens de verkiezingen.

De benoeming van Powell - zaterdag - viel goed bij de Republikeinen èn bij de Democraten in de Senaat. De commissie voor Buitenlandse Zaken liet weten de benoeming van Powell zo snel mogelijk te zullen bekrachtigen, zodat hij Bush vanaf de eerste dag van diens presidentschap kan bijstaan, zei de Republikeinse Senator Jesse Helms.

De belangenorganisatie voor zwarte Amerikanen NAACP complimenteerde Bush met zijn keuze voor Powell. NAACP-voorzitter Kweisi Mfume waarschuwde echter dat zijn woede over de gang van zaken bij de verkiezingen nog lang niet is geluwd.

Micro-organismen gevonden in meteoriet

In een meteoriet die ruim dertig jaar geleden is ingeslagen in Australië zijn fossiele resten van buitenaardse micro-organismen gevonden. Dit heeft een onderzoeker van het Amerikaanse ruimtevaartbureau NASA in Melbourne bevestigd tegen de Australische krant Herald Sun.

Dankzij nieuwe onderzoeksmethoden, zijn de fossiele resten van vormen van leven van buitenaardse oorsprong nu aangetoond in de meteoriet van naar schatting 4,6 miljard jaar oud. Het stuk steen sloeg in bij Murchison, in de zuidelijke staat Victoria in 1969. Volgens wetenschappers is de meteoriet waarschijnlijk zo'n 800.000 jaar geleden afgebroken van bijvoorbeeld een komeet. De ontdekking kan mogelijk nieuwe aanwijzingen verschaffen over het onstaan van leven in het zonnestelsel. Professor Hoover, hoofd van de astrobiologische afdeling van NASA, zei dat er sterke aanwijzingen zijn voor bacteriële cellen in de meteoriet. Die vertonen veel overeenkomsten met micro-organismen gevonden in Antarctica, andere extreme vindplaatsen op aarde en ook al eerder in een meteoriet, zei Hoover.

Volgens de NASA-wetenschapper zijn er twee mogelijke redenen voor de grote overeenkomsten tussen de micro-organismen die in de meteoriet zijn gevonden en die op plaatsen met een extreem milieu op Aarde. Of primitief leven is elders begonnen en hier terechtgekomen met bijvoorbeeld een meteoriet waarmee onze planeet werd 'bevrucht', of leven is op aarde begonnen en van hier in de ruimte terechtgekomen door een of andere grote inslag op onze planeet waarbij grote brokken ijs en gesteente naar buiten werden geslingerd. Hoover benadrukte dat zijn claim omstreden is en dat vele wetenschappers zich zullen verzetten tegen zijn bevindingen.

Auto rijdt dansschool binnen

In Soest is een 22-jarige vrouw met de auto van haar man een dansschool ingereden. De zwangere vrouw raakte hierbij niet gewond, maar de schade aan de dansschool was groot.

De vrouw probeerde op een parkeerplaats samen met haar 28-jarige man de auto aan de praat te krijgen. Hierbij duwde de man de auto aan, terwijl hij half in de auto hangend de koppeling hield ingetrapt. Zijn vrouw, die geen rijbewijs heeft, hielp hem zittend tussen de bijrijders- en bestuurdersstoel.

Toen de man de koppeling losliet, startte de auto en schoot naar voren. De vrouw probeerde te remmen, maar trapte in paniek op het gaspedaal. De auto schoot over de parkeerplaats en de weg en reeds dwars door de pui van de dansschool.

De auto kwam tot stilstand in het kantoorgedeelte, waar op dat moment niemand aanwezig was. De brandweer heeft de auto met een takelwagen uit de dansschool moeten verwijderen.

Vriend in de kast

In Mount Vernon in de Amerikaanse staat Ohio heeft een man drie weken in de slaapkamerkast van zijn vriendinnetje gebivakkeerd. Uiteindelijk werd hij betrapt door de moeder van het meisje, die hem onmiddellijk liet arresteren. De man kan nu rekenen op veel langere opsluiting, maar dan in de cel.

De 26-jarige Jeffrey Martin was op 17 november in de kast gekropen. Zijn vriendin, die 15 is, voorzag hem van dekens, een kussen en eten en drinken. Als de moeder thuis was hield Martin zich muisstil, maar als iedereen weg was had hij het rijk alleen en gebruikte hij de hele woning. Vorige week ontdekte de moeder Martin pas, toen ze een paar truien in de kast wilde leggen.

Politieagenten vonden in de kast foto's van het meisje, waaronder een waar ze naakt opstond. Martin zal worden aangeklaagd wegens bezit van een naaktfoto van een minderjarige, maar ook voor het hebben van seksueel contact met het meisje. Op die aanklachten staat 9,5 jaar gevangenisstraf.

Hoorzitting Eminem uitgesteld

De hoorzitting van Eminem is uitgesteld tot februari. De rapper wordt verdacht van illegaal wapenbezit en geweldpleging. Hij moest afgelopen vrijdag voor de rechtbank in Michigan verschijnen, maar heeft uitstel gevraagd om langer over zijn pleidooi na te denken.

Eminem wordt aangeklaagd vanwege een incident bij een New Yorkse nachtclub in juni. De rapper viel toen een man aan, omdat hij zijn vrouw met hem had zien zoenen. Hij sloeg de man met zijn pistool, waarbij deze verwondingen opliep. Volgens de advocaten van Eminem gaat hij wel schuld bekennen. Daarmee moet hij wel een paar maanden achter de tralies, maar als hij zich onschuldig zou verklaren, heeft hij kans op een langere celstraf.

Recordpoging eind ramadan

In de Verenigde Arabische Emiraten wordt hard gewerkt aan een recordbuffet ter ere van het einde van de ramadan, de traditionele vastenmaand.

In het emiraat Sharjah worden vrijdag ruim 20.000 gasten verwacht aan een meer dan zes kilometer lange tafel. Het eten zal worden geserveerd door een staf van zeshonderd man. De kosten worden gedragen door twee grote bedrijven en liggen rond de twee miljoen gulden. Gehoopt wordt op een plaats in het Guinness Book of Records.

Babyfoon verraadt inbreker

Dankzij de babyfoon is een gezin uit het Overijsselse Raalte een woninginbraak bespaard gebleven.

Terwijl de buurvrouw met behulp van het apparaat op de kinderen paste, hoorde ze op een gegeven moment vreemde geluiden. De dappere vrouw ging daarop een kijkje nemen in de woning aan De Houtduif en liep een inbreker tegen het lijf, die er meteen vandoor ging.

Uit de woning bleek niets vermist. De dief had echter in twee huizen even verderop wel zijn slag weten te slaan.

Tien doden in Alpen

Bij verschillende ongelukken in de Italiaanse Alpen zijn gisteren in totaal tien bergbeklimmers om het leven gekomen. Alleen al bij de Noord-Italiaanse provincie Lecco kwamen maar liefst vijf mensen om het leven. De andere vijf klimmers stierven op verschillende plaatsen in het gebergte in de provincie Bergamo.

De wisselende weersomstandigheden hebben een rol gespeeld bij de dodelijke ongelukken. Zo was door de plotselinge warmte de sneeuw gesmolten die normaal gesproken het gladde ijs bedekt.

Belgen beste speller in Elfde Groot Dictee

ExtReMisT had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het elfde Groot Dictee der Nederlandse Taal is een Belgisch feestje geworden. De Kortrijkse leraar Frans Jacques Verhaeghe werd met slechts zes fouten de winnaar. Zijn landgenoot, politicus Vincent van Quickenborne, was met zeventien fouten de beste prominente speller.

Dat het Nederlands een van de moeilijkste talen ter wereld is, werd zaterdag in de vergaderzaal van de Eerste Kamer in Den Haag weer duidelijk. De zestig deelnemers maakten in totaal 2274 fouten. Daarmee werd het record van vorig jaar verpulverd. Toen bleef de teller staan op 2060. ,,Een oefening in nederigheid'', zo omschreef oud-minister van Defensie Relus ter Beek het Dictee.

Ter Beek, die met 49 fouten ruim boven het gemiddelde van 37 uitkwam, zei de tekst 'doortrapt' te vinden. ,,Ik voel me alsof ik zestien uur gewerkt heb'', aldus de huidige Commissaris van de Koningin in Drenthe. De deelnemers hoorden de door Philip Freriks gedicteerde tekst vol ongeloof aan. Een mogelijke verklaring voor de Belgische zege was het feit dat de tekst doorspekt was met van oorsprong Franse woorden, zoals crapaudtje en à propos.

Thema dit jaar was De brief, maar de inhoud, een verhandeling over de teloorgang van de handgeschreven brief als gevolg van de komst van e-mail, was de meeste deelnemers in hun concentratie ontgaan.
Laatste reviews en specials
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
special
Random Pics van de Dag #1246
special
Random Pics van de Dag #1245
©FOK.nl e.a.