Vechtpartijen om een Playstation 2

BAZZA had ons via de newssubmit het volgende te melden: • Playstation 2-rellen in Frankrijk


We wisten dat de Playstation 2 console gewild is, maar wat er onlangs in een vestiging van de Virgin Megastore in Fields-Elysees in Parijs plaatsvond was wel erg bizar: tijdens de lancering van de nieuwe console in deze winkel brak er gewoon een rel uit! Er was iemand in deze winkel op het lumineuze idee gekomen om buiten het reguliere systeem van de voorbestellingen om gewoon nog eens een paar honderd extra Playstations in de verkoop te gooien.
Eigenlijk zou Frankrijk maar 70.000 exemplaren van de Playstation 2 krijgen, maar op het laatste moment kwamen daar nog eens 20.000 exemplaren bij. Waarschijnlijk heeft de Virgin Megastore als een gek geadverteerd met deze paar extra consoles, want de opkomst in Fields-Elysees was enorm. Een gigantische menigte uitzinnige gamers moest in bedwang gehouden worden buiten de deuren, maar ook binnen in de winkel was het dringen geblazen.

De security mensen slaagden er nog redelijk in om de zaak onder controle te houden, maar in het midden van de winkel stond een gigantische opblaasbare zilveren raket met daarin 300 felbegeerde blauwe dozen. Toen deze raket de lucht in ging brak in de winkel de pleuris uit: schuimbekkende gamers stortten zich als wilde beesten op de dozen en richtten een enorme ravage in de winkel aan.

Het resultaat: kapotte winkelschappen, drie mensen die moesten worden opgenomen in het ziekenhuis en een enorme smet op het blazoen van de Virgin-winkel. Het Franse online gamersmagazine PlayFrance vergeleek het gedrag van de gamers in de winkel met beesten, en wij nemen onze voorzorgsmaatregelen: we doen in ieder geval bij de introductie van de X-box een helm op en scheenbeschermers aan!

Lees het hele Artikel op Daily Radar. En als je erin slaagt om het te downloaden kun je het filmpje van de opstoot hier downloaden. Hou er wel rekening mee dat je het een paar keer moet proberen, want de verbinding met de site waar het filmpje staat is ronduit slecht te noemen. De bestandsgrootte is ongeveer 3,5 Mb en de looptijd is 44 seconden.