Parkeerplekje in de bloemen

Een 77-jarige vrouw heeft gistermorgen met haar auto een enorme ravage veroorzaakt in de Frederik Hendriklaan in Den Haag toen zij bij het achteruit parkeren vol gas dwars door de etalageruit van bloemenwinkel Alpina naar binnen reed.

Uiteindelijk 'parkeerde' ze tussen de bloemen op een grote houten tafel, waarop ook kerstspullen stonden uitgestald. Overal vloog glas in de rondte, want naast de enorme winkelruit, spatte door het geweld ook een groot aantal bloemenvazen uiteen en klapten talloze kerstballen.

Bedrijfsleidster Mirjam Klever zat net met medewerker Gerard Swiers achter in de winkel een kop koffie te drinken. "Het was verschrikkelijk. Wij zaten stijf van de schrik. Het was net of er een glasbak werd leeggegooid, maar dan veel erger", aldus Klever.

Zij spreekt van een geluk bij een ongeluk dat er geen gewonden zijn gevallen. Zo is ook de bestuurster van de wagen met de schrik vrijgekomen. "Gelukkig hebben we alleen maar te maken met materiŽle schade. Dat is vervelend, maar daar komen we wel weer overheen", meent de bloemiste.