Amsterdam even het Wilde-Westen

Chris (MrBig)
Wolk had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Twee gewapende en gemaskerde mannen hebben woensdagmorgen Food Plaza aan de Nieuwezijds Voorburgwal overvallen. Zij bedreigden twee medewerkers met automatische vuurwapens en eisten geld. Nadat de twee geld uit een kantoor hadden weggenomen, gingen ze er te voet vandoor.

Op de Keizersgracht bedreigden de overvallers een medewerker van een loodgietersbedrijf. De man moest uitstappen en zijn auto afstaan. De verdachten zetten hun vlucht voort. Op de De Clerqstraat in West schoot een overvaller vanuit de vluchtauto meerderde malen op de politie.

Hierbij raakte niemand gewond. De achtervolging zette zich voort over de Willem de Zwijgerlaan. Hier stond ter hoogte van de Jan van Galenstraat een vuilnisauto dubbel geparkeerd. De vluchtauto botste op de vuilniswagen. Toen een overvaller uitstapte richtte hij zijn wapen op een agent. De agent loste hierop een schot. De overvaller staakte hierop zijn verzet. De kogel kwam in de vluchtauto terecht.

De andere overvaller leek zich ook over te geven. Hijdeed alsof hij op de grond ging liggen, maar sprintte plotseling weg. Hierop werd hij door een agent in zijn been geschoten. Beide verdachten zijn gearresteerd.