Impasse VS merkbaar op beursvloer

De verkiezingen in de VS zitten nog steeds in een impasse, er is nog steeds geen enkele duidelijkheid over wie er nu de opvolger van Clinton zal worden, en de beurzen beginnen de gevolgen ervan steeds meer te merken.

Wallstreet, DE toonaangevende beurs van de wereld, beleeft zware tijden door het uitblijven van duidelijkhied betreffende de verkiezingsuitslag. Vandaag eindige de Dow Jones Index wederom in de min, een trend die sinds de verkiezingen is ingezet. De Index staat nog slechts op 10.517 punten en volgens analisten is het einde van de daling nog steeds niet in zicht.

Waar men bij de Dow Jones bang is dat deze door de 10.000 punten grens heen zakt, zo was men bij de NASDAQ bang dat deze door de 3000 punten grens zou zakken. Was, want vanavond is de NASDAQ dan ook door die 3000 punten grens gezakt.

De NASDAQ staat nu op 2966 punten. Dit is het laagste niveau sinds 13 maanden, 27% lager dan begin dit jaar en 41% lager dan de hoogtijdagen in Maart. Maar belangrijker: Het was de 6e achtereenvolgende dag van daling en in die 6 dagen is de Index al met liefst 15% omlaag gevallen en de bodem lijkt nog niet in zicht.

Als gevolg van de onzekerheid rond de Amerikaanse presidentsverkiezingen en de daling van zowel de Dow Jones en de NASDAQ staan de beurzen wereldwijd onder grote druk. De 5 beursdagen hebben nagenoeg overal elke dag lagere koersen met zich meegebracht.

Analisten kijken dan ook met spanning naar de VS en hopen, evenals de zakenwereld en het bedrijfsleven, op een zo snel mogelijke doorbreking van de impasse, want ze zitten uiteraard niet te wachten op een algehele beursmalaise. De buitenstaanders blijven echter met verbazing de hele soap volgen zonder zich (voorlopig) om de gevolgen te bekommeren.