Casema stelt datalimiet in

De Casema-gebruikers worden vanaf volgende maand gelimiteerd in hun dataverkeer. Dit is gisteren door Webwereld bekend gemaakt. Het gaat om de drie kabelabonnementen die Casema onder de vlag van Wanadoo aanbiedt: Wanadoo Basic, Wanadoo Plus en Wanadoo Premium. De algemene voorwaarden worden sterk aangescherpt.

[..] In de voorwaarden is onder meer het volgende te lezen: "Casema heeft het recht (onder meer ter voorkoming van overbelasting van het Netwerk of hinder voor andere Internetgebruikers) beperkingen te stellen aan transmissiesnelheden en hoeveelheden dataverkeer (upload en download)." [..]

De limieten voor Wanadoo Basic en Wanadoo Plus zijn gesteld op 333 MB per maand upstream en 1000 MB per maand downstream. Voor het Wanadoo Premium-abonnement gelden iets hogere limieten, namelijk 1333 MB upstream en 4000 MB downstream. Hun abonnement is dan ook duurder.

Hier nog een stukje uit het artikel op Webwereld:

[..] Als de klant de beperkingen niet in acht neemt, heeft Casema het recht 'de toegang tot de Casema Internet Diensten (tijdelijk) te beperken of aan de klant te ontzeggen'.

Volgens woordvoerder Dirk Spaans van Casema gaat het alleen om gevallen waar 'excessief' gebruikt wordt gemaakt van de dienst. "Over het algemeen zullen we zeer ruimhartig omgaan bij overtredingen. Als je iets boven de grens uitkomt, krijg je echt niet gelijk een extra rekening in de bus", aldus Spaans.