FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 6 mei 2000

Grootste internetcafé in Amsterdam

Binnenkort krijgt Amsterdam het grootste internetcafé ter wereld. Je kunt dan 24 uur per dag aanschuiven bij 650 computers in easyEverything Rembrandtsquare, een cybercafé met een oppervlakte van 1100 vierkante meter.
Naast emailen en surfen kun je er uiteraard genieten van consumpties binnen handbereik.

De opening van het café staat al geplanned op eind mei aan de Reguliersbreestraat in Amsterdam. Het is de bedoeling dat er dit jaar nog minstens 3 Nederlandse steden + een aantal Europese steden worden voorzien van een easyEverything vestiging.

DPC Megaflush groot succes!

Echt spannend is het nooit geweest, maar de vreugde is er niet minder om.

Dutch Power Cows, het rc5-team van Fokzine en Tweakers.net heeft de afgelopen drie dagen de rc5-ranglijsten aangevoerd. Normaal scoort DPC rond de vijfde plaats; door blokjes op te sparen en in één keer naar de server te versturen kunnen we echter op de eerste plaats komen, een zogenaamde Megaflush.

Dit keer heeft een aantal man een heel plan opgezet om niet één maar maar liefst drie dagen bovenaan te staan. En dat is dus gelukt. Door deze extra inspanning zijn we in het klassement maar liefst twee plaatsen gestegen, naar de 17e plek. Overigens is er een grote kans dat we ook morgen hoger zullen scoren dan normaal omdat er nog flink wat blokjes vermist zijn.

Totaalscore Triple Megaflush:
3 Mei 2000: 1.761.948 blocks
4 Mei 2000: 1.618.889 blocks
5 Mei 2000: 2.654.453 blocks
TOTAAL : 6.035.290 blocks

heb je echt geen idee waar dit over gaat, lees dan dit even.

Chippendale knokpartij

In Denemarken moesten enkele mensen voor een behandeling naar het ziekenhuis afgelopen donderdag. Toen na een show van de strippende Chippendales een meisje naar de kleedkamer van de Chippendales ging werd ze op niet vriendelijke wijze verzocht te vertrekken. Daarop ontstond een gevecht tussen de Chippendale strippers en een groepje mensen die de show bezocht had.

Goh, ze kunnen dus nog knokken ook

Einde aktie startpagina2.nl

Gisteren kwam bij ons het onderstaande mailtje van één van de startpaginadochters binnen.

Beste Redactie

Plaats deze ook maar eens, want die kerel heeft een hoop ophef gemaakt maar het stoppen zal hij niet melden. Hij heeft zijn gram niet kunnen halen, buiten het feit dat hij enorm ons allemaal in de vingers heeft gesneden, ik wil wel graag anoniem blijven.
Het is natuurlijk onzin dat door zijn toedoen VNU versneld heeft gereageerd, ik weet dat ze daar allang mee bezig waren, het feit dat Hans Wouter zijn achterban (waaronder ook ik) alleen in het begin heeft geraadpleegd zegt genoeg.Hij was alleen maar uit op geld, terwijl wij vrijwilligers zijn... Ik denk dat hij heel veel kapot heeft gemaakt waardoor het vertrouwen in VNU/Startpagina gekrenkt is. Het enige wat Durk Jan de Bruin verweten kan worden is dat hij ons misschien wat eerder had kunnen inlichten.
Ik kan nog wel hele verhalen ophangen maar ik wil me niet verlagen tot zijn (Hans Wouter - red.) niveau.


Alle startpaginadochters kregen onlangs onderstaand e-mail bericht van de initiatiefnemer van de aktie van Startpagina2.nl, Hans Wouter.

----- Oorspronkelijk bericht -----
Van: hw
Aan: Alle webmasters van Startpagina
Verzonden: donderdag 4 mei 2000 14:15
Onderwerp: Actie beëndigd

"Actie van Verontruste Dochters"
-----------------------------------------------------------------

---- ACTIE BEEINDIGD -----

------------------------------------------------------------------

Dit is het laatste mailtje wat je van ons ontvangt.

Beste Webmasters,
Wij beëindigen de actie, nu we de webmasters willen verenigen voor www.startpagina2.nl (tijdelijke url).
Wat hebben wij bereikt?

Je kan zeggen wat je wil, maar we hebben wel wat opschudding veroorzaakt.
En hoe het gelopen zou zijn als wij deze actie niet waren begonnen weet je niet, in ieder geval heb je nu een keuze uit 3 alternatieven.

Feit is bovendien dat VNU opeens heel snel met een contract is gekomen en haast heeft gemaakt om de dochters te organiseren. Voor wie bij Startpagina wil blijven niet onvoordelig.

IDG en Veronica zijn door ons bijeen gebracht (het idee kwam van IDG) en hebben een voorstel met 25% aandeel voor de webmasters, of je er ook daadwerkelijk iets mee gaat verdienen is natuurlijk een tweede. Toch, al met al, vinden wij, een beter voorstel dan Startpagina.

Omdat wij het voorstel van IDG/Veronica niet konden accepteren (zie hieronder) en Startpagina.nl een gepasseerd station was (zij kwamen ons 0% tegemoet mbt het geld) willen wij met zoveel mogelijk webmasters iets nieuws opstarten. Dus 100% aandeel en 100% zeggenschap voor de webmasters.

Aan jullie de keus
-----------------------

1. Bij Startpagina blijven: http://www.dochters.nl
Er is een conceptcontract maar je krijgt geen aandeel zoals bij IDG/Veronica en Startpagina2(tijdelijke url). Bovendien is het onoverzichtelijk geworden. Wel hebben zij natuurlijk de bezoekers en de andere alternatieven nog niet.

2. Voorstel IDG/Veronica
Zie voor het voorstel: www.favoriet.nl
Waarom wij er niet mee akkoord zijn gegaan?

Wij zagen onze punten niet in het voorstel terug, bovendien was het nu of nooit. We moesten binnen twee uur beslissen. De twijfels die wij al hadden werden daardoor versterkt.
"ik kan niet overhaast een beslissing nemen en er later achter komen dat ik er niet achter sta". (citaat Emerce
die het goed weergeeft)

3. www.startpagina2.nl (tijdelijke url)
* 100% zeggenschap voor de webmasters
* 100% aandeel voor de webmasters.
* Je kan ook niet-commerciële pagina's opzetten.

* De inleg van f 1000,- laten wij vallen, daar was veel weerstand tegen.
* Democratisch het bestuur keizen: meld je aan!

Als laatste

Wij hebben fouten gemaakt waarvoor onze excuses: sommige kregen ongewild e-mail, sommige e-mail (ongeveer 1500 e-mails ontvangen) hebben wij niet kunnen beantwoorden, soms hadden wij jullie, achteraf gezien, beter moeten informeren. Er is ook kritiek op ons geweest en dat is niet erg, iedereen heeft recht op zijn eigen mening. Maar tot dinsdagavond wilde wij iets bereiken voor iedereen!

Nu willen wij met zoveel mogelijk webmasters iets nieuws beginnen.
Ga voor 100%, meld je nu aan!

Leve de "nieuwe" Economie.

Met vriendelijke groet,
Het Actieteam "Verontruste Dochters" van Startpagina.
Hans-Wouter van Dam

Nederlander smokkelt zak vol cocaïne

De Mexicaanse narcoticabrigade heeft op het vliegveld van Tapachula een 52-jarige Nederlander aangehouden die met een plastic zak vol cocaïne het land in wilde. Ook had de man twee paspoorten bij zich, met twee verschillende namen.
In de plastic zak zaten 69 capsules met 440 gram cocaïne. In het ziekenhuis werd geconstateerd dat hij nog eens bijna vijf ons cocaïne had ingeslikt in een zeventigtal capsules. Tegen de man is een juridisch vooronderzoek gestart.

Een vooronderzoek ? Lijkt me een open and shut case...

Italiaanse politie onderzoekt Pokémon

De Italiaanse justitie gaat een onderzoek openen naar de invloed van Pokémon-tekenfilmpjes op een 4-jarige jongen, die donderdag in Rome van een balkon op de vierde verdieping is gevallen.
Volgens een buurman heeft de jongen naar zijn favoriete tv-programma gekeken, vlak voor de bijna fatale val.
De jongen ligt in kritieke toestand in een ziekenhuis. Volgens psychologen heeft hij mogelijk gedacht dat hij kon vliegen, net als de Pokémon-figuren op tv. Volgens deskundigen moeten Italiaanse ouders hun kinderen in het tijdperk van tv en videospelletjes de "grammatica van de fantasie" bijbrengen.

Daarvoor is een speciaal hulpnummer geopend.

Straks geven ze de vogeltjes nog de schuld

Nederlands filmfestival op internet

Het Nederlands Film Festival zal volgende maand een selectie van de 21 films via internet beschikbaar maken. Op www.filmfestival.nl zullen een aantal films voor iedere internetter te bekijken zijn.
Het Nederlands Internet film Festival gaat duren van 29 juni tot en met 29 september. Sitebezoekers kunnen per film ook hun waardering kenbaar maken. Wekelijks wordt dan de minst gewaardeerde film vervangen. Dat systeem geldt voor alle drie de categorieën: fictie, documentaire en animatie.

De meest gewaardeerde films worden tijdens het twintigste Nederlands Film Festival in Utrecht (20 tot en met 29 september) bekendgemaakt.

Hmm, films kijken via internet was toch al niets nieuws meer ??

Dé pil succes door bisschop

De introductie van de anticonceptiepil in Nederland is mede dankzij de bemoeienis van de toenmalige bisschop Bekkers van Den Bosch een groot succes geworden. Ondanks dat de Rooms-Katholieke Kerk de voorbehoedsmiddelen altijd heeft verboden, ging Bekkers begin jaren zestig toch met het farmaceutisch bedrijf Organon rond de tafel zitten om over de kwestie van de pil te praten.

Kloosters in Brabant hebben bovendien jarenlang geholpen bij het verpakken van de pil, al wisten veel nonnen niet wat ze deden.

Ik ben benieuwd wat die nonnetjes tegenwoordig allemaal verpakken.........xtc ofzo?

E-Mailen met ruimteschip

Burgers kunnen voor het eerst in de geschiedenis van de ruimtevaart e-mailen met de bemanning van een ruimteschip. Het BNN programma Space-Bar heeft morgen de wereldprimeur.

Ze kunnen hun boodschap of vragen aan de kosmonauten van het Russische ruimtestation MIR insturen naar de publieke omroep, die een selectie zal doorseinen naar de bemanning.
Een week later worden in het BNN-programma de reacties getoond van de MIR-kosmonauten.

Het initiatief voor de actie is genomen door de nieuwe eigenaren van het ruimteschip, onder aanvoering van de Amerikaanse miljonair Walt Andersen. Zijn firma MirCorp investeerde 46 miljoen gulden in het verouderde MIR-ruimtestation om het te kunnen exploiteren als hotel en voor onder meer wetenschappelijke en industriële doeleinden.

Alle planeten op 1 lijn

frank had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op afgelopen 5 mei 2000 was er iets speciaals met onze planetenstelsel aan de hand. Namenlijk ALLE planeten lagen toen precies op 1 lijn.

De wetenschappers uit het buitenland hadden voorspeld dat de wereld op deze 5 mei zou vergaan omdat als alle planeten op een lijn stonden de aarde door de zwaartekracht een beetje zou verdraaien en dan zou de zuidpool pal naar de zon toe staan en al het ijs zou dan smelten. De gehele wereld zou dan overstromen en al het leven op aarde zou dan voorbij zijn (net zoals bij de ijstijd vroeger bij de dinosaurussen).

Maar er bleek niks van waar te zijn want we zijn er allemaal nog

Eurovisie winnares geen bloemenmeisje

Charlotte Nillson, de winnares van het vorige eurovisie songfestival in Israel, heeft geweigerd dit jaar op te komen draven bij het festival na een ruzie met de organisatoren.

"Ze wilden dat ik alleen maar de bloemen zou uitreiken. Ik ben geen bloemenmeisje. Als ze dat willen moeten ze Miss Zweden maar bellen.", aldus Nillson volgens 'the daily Expressen' van vrijdag.

Nilsson won het festival van 1999 contest met het nummer "Take me to your heaven." Dit jaar zal het festival op 13 mei in het Globe Complex in Stockholm worden gehouden.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.