FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 5 mei 2000

Robbie Williams krijgt de keu

Webfreak had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Robbie Williams is afgelopen zaterdag een potje gaan biljarten met z'n vrienden. Hij is echter (ook ) niet zo'n ster in biljarten en raakte steeds meer geld kwijt.

Op een gegeven moment was al zijn geld op, maar Robbie kennende ZOU en MOEST winnen. Hij zette de rechten van zijn twee nieuwe nummers in.

Je voelt hem al aankomen ... Binnenkort brengt één van zijn vrienden een nieuw album uit met Robbie's teksten.

Doe-het-zelver sluit water aan op gas

Jork de Wit had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het personeel van Electrabel (B) moest woensdagnacht en donderdag flink uit zijn pijp komen. Door een stommiteit van een doe-het-zelver was de hele gasdistributie in vijf straten in de Boomse wijk Noeveren ontregeld en zaten 380 gezinnen zonder gas. De bewoner uit de Nielsestraat had het water aangesloten op de gasleiding.

De bewoners van de Nielsestraat, Noeveren, Blauwe Pan, Plantsoenstraat en Diepestraat zaten woensdagavond plots zonder gas. Omstreeks 23u stelde Electrabel de panne vast en stuurde meteen arbeiders ter plaatse om aan het euvel te verhelpen.

De oorzaak was al snel gevonden. Een of andere doe-het-zelver had blijkbaar de waterleiding aangesloten op de gasleiding. Daardoor waren de gasbuizen vol water gelopen. Kachels gingen uit en koken kon niet langer meer.

De Electrabel-werknemers waren woensdagnacht zoet met het wegpompen van het water. Daarna moest de grootste klus nog beginnen. Huis voor huis moesten ze de gasmeter dichtzetten. Waren de mensen niet thuis, dan moest een putje voor de deur worden gegraven om zo de leidingen af te sluiten.

"Dat is noodzakelijk, omdat anders als we de leidingen weer opendraaien, het risico té groot is. De kachels zijn uitgegaan en zo kan ongemerkt gas binnenkomen. Wanneer we de leidingen op straat weer onder gas hebben gezet, moeten we opnieuw in alle woningen de meter opendraaien en de toestellen aansteken", aldus Arnold Van der Fraenen.

De bewoner die het defect heeft veroorzaakt, loopt groot risico dat de kosten op hem worden verhaald. "Het principe is dat wie de fout begaat er moet voor opdraaien. De verzekeringen zullen dat in een later stadium onderling moeten regelen. Hoeveel het nadeel bedraagt, weten we momenteel nog niet. Het is alleszins héél veel", besluit Arnold Van der Fraenen.

Geloven is gezond

Canadees onderzoek weer uitgewezen dat ongelovigen zich maar beter tot God kunnen bekeren. Mensen die in een leven na de dood geloven zouden namelijk langer en gezonder leven dan zij die dit niet doen.
De slimme geleerde die dit heeft ontdekt, is dr. Chandrakant Shah, een arts en hoogleraar gezondheidswetenschappen. Hij schrijft eenvijfde van alle sterfgevallen in Canada - zo`n 43.000 per jaar - toe aan `een gebrek aan spirituele overtuigingen`. Vaker naar de kerk en bidden zou helpen.

"Spiritualiteit vermindert stress, bevordert een gezonde levensstijl en verhoogt sociale verbondenheid``, aldus dr. Shah.

Nou ik leef lang hoor.. Ik vloek niet, ik gok niet en ik rook niet. Godverdomme wedden om een peuk ?

Ook bekritiseren koningshuis strafbaar

De twee mannen die deze week werden aangehouden omdat ze op een Haagse internetsite beledigende taal aan het adres van Koningin Beatrix hadden gezet, kunnen flinke straffen krijgen. Vijf jaar gevangenisstraf of 25.000 gulden boete kan maximaal worden opgelegd voor ‘misdrijven tegen de koninklijke waardigheid'.
Zelfs het schrijven van kritische stukken over het koningsschap kan al juridische stappen opleveren.

De laatste tijd schenkt de politie steeds meer aandacht aan voorvallen waarbij de koningin beledigd wordt, maar kijken ze ook scherp naar andere zaken waarbij Bea op de hak wordt genomen.

Zo werden daags voor een bezoek van de koningin van de gevel van een Zutphens café posters verwijderd, waarop Beatrix stond afgebeeld in strak leren pak met zweepje en rode laklaarzen.

Gisteren meldden wij al dat de makers van de site hun teksten van een site van Theo Van Gogh hadden gehaald. Op die site staan inderdaad columns waarin het koningshuis wordt gehekeld. Over Beatrix schrijft hij: ,,Mevrouw is erfelijk belast; Pappa nog bij de SA geweest, Mamma min of meer godsdienstwaanzinnig, Oma wilde het parlement afschaffen, Opa met stukjes en beetjes z'n kist in vanwege de syf en zusjes die kwelen met ogen als verliefde molenstenen, babbelen met bomen of zich laten onderscheiden door Flipper....”

Tja, je kunt je afvragen of de politie niets beters te doen heeft dan dit soort dingen onderzoeken...

Britney Spears komt naar Nederland

Het Amerikaanse tieneridool Britney Spears komt naar Nederland voor een eenmalig concert.
De zangeres, bekend geworden door hits als 'Baby one more time' en 'Crazy' geeft op 4 november een optreden in het Gelredome in Arnhem. Half juni begint de wereldtournee van Britney Spears. Ze staat ruim drie maanden op podia in Noord Amerika, waarna Europa volgt. Op maandag 15 mei komt haar nieuwe album uit.

Voor de liefhebbers hieronder dan nog maar even een fotootje

'I Love You' virus muteert - PAS OP !

Om computeraars alsnog te verleiden het te openen heeft het 'I love you'-computervirus dat sinds kort in omloop is en dat al veel servers en bedrijven lam heeft gelegd een andere naam aangenomen.
Gisteren werd overal te wereld gewaarschuwd e-mailberichten met als onderwerp ILOVEYOU niet te openen.
Daarom presenteert het virus zich nu onder de naam Joke. Verwacht wordt dat het virus zich de komende uren of dagen nog onder andere namen zal vermommen.
Intussen staat vast dat het virus verspreid is via twee emailadressen in de Filipijnen. Het gaat om gratis e-mail adressen, waardoor niet vaststaat of de dader ook van de Filipijnen komt. Iedereen kan zo'n adres aanmaken.

Zie ook dit bericht voor meer informatie.

Posh Spice met dood bedreigd

Victoria Beckham - beter bekend als 'Posh Spice' - en haar man, de Engelse topvoetballer David Beckham, zijn met de dood bedreigd en krijgen extra bescherming.
Een onbekende heeft het stel met de post een foto van henzelf gestuurd. Daarop heeft hij met potlood een kogel getekend die afstevent op het hoofd van Victoria. Bij de foto zat verder nog de boodschap: "Jij zult krijgen wat je verdient."
De politie in het Noordwest-Engelse graafschap Cheshire, waar de Beckhams een huis hebben, heeft bevestigd dat zij de zaak onderzoekt. Op de brief wordt naar DNA-sporen gezocht.
Posh Spice had al in januari gezegd dat zij een lijfwacht in dienst had genomen om haar zoontje te beschermen. Onbekenden zouden hebben gedreigd hem te ontvoeren.

Het valt niet mee om rijk te zijn..

FBI pakt softwarepiraten op

Het Amerikaanse Federal Bureau of Investigation (FBI) heeft 17 software-piraten opgepakt. Ze zouden verantwoordelijk zijn voor het kraken en verspreiden van meer dan 5000 met copyright beschermde software.
Volgens een agente van de Amerikaanse federale recherche gaat het om het grootste onderzoek van de FBI tot nu toe naar schendingen van auteursrechten via het internet. Onder de software-piraten (Pirates With Attitude), bevinden zich naast de Amerikanen ook een Belg en een Zweed. Een van de leden van PWA is werknemer van Microsoft, vijf anderen werken bij Intel.
Agenten van het FBI infiltreerden de bende vorig jaar. Ze konden in januari achterhalen dat de geheime website van de bende zich bij de universiteit van Sherbooke in de Canadese provincie Québec bevond.
De 15 Amerikaanse beschuldigden riskeren op het proces dat op 25 mei start, boetes tot een kwart miljoen dollar.

Da's dure gratis software...
Laatste reviews en specials
review
AO Tennis 2
review
Bad Boys For Life
review
Star Trek: Picard
special
'Bad Boys For Life is een hommage aan de jaren 90'
special
Hearthstone gaat door met prima periode
review
Blu-ray: Good Boys
©FOK.nl e.a.