FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 7 mei 2000

Ooievaartjes kijken in Gennep

Met behulp van een webcam en een speciale plek bij Zonnet is het tussen 9 uur 's morgens en 10 uur 's avonds mogelijk een broedend ooievaarspaartje te volgen in het Limburgse Gennep . Vanaf half april broeden de ooievaars op vier eieren die naar verwachting rond 15 mei zullen uitkomen.



Als jij geinteresseerd bent in het rijlen en zeilen van dit koppel, fiets dan ff naar de webcam toe ...

G8 vergadert over 'cybercrime'

De G8, een vertegenwoordiging van de 8 grootste landen van de wereld, wil tijdens de topconferentie van 15 tot 17 mei in Parijs een gezamenlijke strategie ontwikkelen om internet-misdaad tegen te gaan. Het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken gaat met behulp van managers van 150 vooraanstaande IT-bedrijven een algemene aanpak voor internet-misdaad ontwikkelen.

Al in 1998 hadden de G8-staten het besluit genomen sterker tegen cybercrime te gaan optreden.

Dus cyber-criminelen, wees gewaarschuwd

Ter dood veroordeelde na 20 jaar vrij

In de Amerikaanse staat Nevada is zaterdag een man na 20 jaar vrijgelaten uit de dodencel. Dit gebeurde nadat het hooggerechtshof van Nevada drie maanden geleden zijn terdoodveroordeling introk. De man, Jack Mazzan, is op borgtocht vrijgelaten. Mogelijk begint er in juli een nieuwe rechtszaak tegen hem.

De 53-jarige Mazzan werd in 1979 ter dood veroordeeld wegens de moord op Richard Minor, die in december 1978 werd doodgestoken in verband met een ruzie om drugsgeld. Het hooggerechtshof trok het vonnis in, omdat de aanklagers destijds vergaten waren de verdediging te vertellen dat er ook andere verdachten waren.

De vader van het slachtoffer, die het lichaam van zijn zoon vond, heeft al eerder gezegd niet te geloven dat de moord door één persoon is gepleegd. Hij denkt wel dat Mazzan bij de moord betrokken was.

Ach, moordenaar of medeplichtige.. Wat is het verschil ?

Vrees voor rellen tijdens Euro 2000

Uit een enquête is gebleken dat bijna driekwart van de Nederlandse bevolking denkt dat er rellen uitbreken tijdens het Europees kampioenschap voetbal, dat over ruim 4 weken begint. Maarliefst 71 procent denkt dat supporters met elkaar op de vuist zullen gaan.

Van de ondervraagden heeft bijna 60 procent er vertrouwen in dat de politie de zaken wel in goede banen kan leiden. Daar staat tegenover dat 34 procent daar helemaal niet zo zeker van is.

Ook is bijna 40 procent het niet eens met het feit dat de overheid zoveel geld steekt in de organisatie van het kampioenschap.

Slechts 28 procent van de ondervraagden denkt dat Nederland kampioen wordt, maar de meerderheid heeft wel het vertrouwen in Frank Rijkaard, de bondscoach van het Nederlandse elftal.

Dader dood na poging tot doodslag

Tekla had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 31-jarige man uit Roosendaal is gisteren, nadat hij had geprobeerd zijn ex-vriendin te doden, op vlucht geslagen en vervolgens om het leven gekomen. De politie trof hem kort na de poging tot dood aan in een sloot net buiten Roosendaal. De politie neemt aan dat hij door een hartstilstand aan zijn eind is gekomen.

De politie had een vermoeden dat hij nog in de omgeving was en kamde de buurt uit. Zij vond de man in de sloot. De vrouw is in het ziekenhuis opgenomen.

Hmmm, god straft onmiddellijk

Ondergrondse ballonvaart

De Pool Krzysztof Rekas heeft afgelopen weekend als eerste mens in de (voor ons bekende) geschiedenis een ondergrondse ballonvaart uitgevoerd. Hij heeft er een vermelding in het Guinness Book of Records mee verworven.
Na twee jaar voorbereiding liet Rekas de ballon op in een zoutkoepel van de zoutmijn Wieliczka bij Krakow. Tijdens de vlucht van vier minuten ging hij 125 meter onder het aardoppervlak 230 centimeter mhoog,
meldde het Poolse radiopersbureau IAR zondag.

Wat het precieze nut van deze vlucht is is vooralsnog een raadsel

Gratis joints in Enschede

Leden van de Vereniging van Enschedese Cannabisconsumenten (VEC) gaan zaterdag bij de Nederlands-Duitse grensovergang Glanerbrug joints uitdelen
Duitse automobilisten die Nederland binnenrijden krijgen zo'n wietsigaret, om de eis tot legalisering van softdrugs kracht bij te zetten.
De actie wordt gevoerd in het kader van de Millennium Marihuana Actiedag die zaterdag wereldwijd wordt gehouden.

De leden van de VEC zijn voor liberalisering van het softdrugsgebruik.
"Met onze actie richten we ons ook op de Duitse autoriteiten", zegt voorzitter H. van Bommel van de VEC. "Distributie op Duitse bodem is een rechtvaardige zaak, gezien het enorme aantal Duitse softdrugsgebruikers dat noodgedwongen gebruik maakt van de Nederlandse voorraadschuur".

De actie bij de grensovergang duurt van 14.00 tot 15.00 uur en er worden enkele tientallen deelnemers verwacht.

Kan leuk worden. Duizenden Duitse toeristen die zo stoned als Herman Brood in ons kikkerlandje rondhupsen... Peace man !

"I love You" maker mogelijk vrouw

R@b had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het computervirus dat sinds donderdag via e-mail de wereld over is gegaan, bedrijven onbereikbaar maakte en voor miljarden schade toebracht, is naar alle waarschijnlijkheid afkomstig van een Filipijnse vrouw.
De studente zou in een goede wijk van Manilla wonen. De vrouw zou voortvluchtig zijn.
Volgens deskundigen is het goed mogelijk dat ze alle bewijzen van betrokkenheid al wist te vernietigen. De VS verleent hulp bij het zoeken naar de bewijzen en de bron. Volgens een Zweedse expert zit niet een Filipijn, maar een Duitse uitruilstudent in Australië achter het Love Bug-virus. Hij zou werken onder de naam Michael.

Een man of vrouw ? Filipijn of Duitser ? Misschien veranderd de dader wel net zo snel van identiteit als het virus

Geurtjes via internet

R@b had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Twee wetenschappers uit Israël denken luchtjes via internet, radio of telefoon door te kunnen geven. Ze zijn al een eindje gevorderd in het systeem. Samen met een zakenman hebben ze al patent aangevraagd voor het geheel. Het principe is een beetje hetzelfde als van een kleurenprinter. Maar dan met geurtjes in plaats van kleurtjes .

Nu maar wachten op de geurmachine ... Ik ben benieuwd waar Fok naar gaat ruiken

Hakkinen wint GP Spanje

Mika Hakkinen heeft zojuist de GP van Spanje gewonnen, hij bleef teamgenoot David Coulthard en Rubens Barrichello ver voor. Michael Schumacher, die 5de werd, had een hoop problemen. Eerst reed hij een monteur aan omdat de man met de 'lollypop' hem te vroeg vrij gaf. Bij de 2de stop wilde de benzineslang er niet in, even later kreeg hij ook last van een leeglopende band.

De stand is nu als volgt:

1. M. Schumacher  36 punten
2. M. Hakkinen    22 punten
3. D. Coulthard   20 punten
4. R. Barrichello 13 punten

Back to the Seventies

De jaren 70-look is weer helemaal terug in New York. Dit is voornamelijk te wijten aan de remake van 'Charlie's Angels'. Sinds dat Cameron Diaz, Lucy liu en Drew Barrymore de drie verloren gewaande engelen weer op het witte doek zetten, komen de zeventiger jaren weer uit de vergetelheid en zien we de invloeden terug in het hedendaagse modebeeld.

Gaaf, weer terug naar het 'post-hippie-tijdperk' met felle kleuren en de giga wijde soulpijpen

Duur koekje ...

Een Britse automobilist heeft een boete gekregen van ruim 75 gulden voor het eten van een chocoladekoekje . De Britse politie meent dat hij door het eten van de snack achter het stuur zijn voortuig niet genoeg onder controle had.

De man die samen met vrouw en kinderen op weg was naar een doop, vindt de boete ronduit belachelijk. "Ik had maar 10 seconden één hand aan het stuur", zegt hij in de Britse krant The Times.

Het wordt tijd dat ze overal een handsfree set voor maken ...
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.