FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 6 december 1999

2e fase staking treurige vertoning

Vandaag is de 2e fase staking geweest in Den Haag. Volgende de politie en LAKS kwamen er zo'n 20.000 scholieren op af. Jammer genoeg draaide het geheel uit op een diep treurige vertoning.

Alles verliep in een gemoedelijke sfeer totdat rond 2 uur opstootjes ontstonden. Tijdens het aanbieden van de petitie op het Malieveld werd staatsecretaris van Onderwijs, mevrouw Adelmund, bekogeld met tomaten, eieren en flessen. Onbegrijpelijk was echter dat ook voorstander van de staking Paul Rosemoller werd bekogeld. Jongeren trokken daarna massaal naar het Binnenhof, waar vernielingen werden aangericht. Ruiten werden ingegooid, plantsoenen vernield en auto's werden omvergegooid. Hierna kwam het tot een treffen met de Mobiele Eenheid en de politie. Een politieman en een fotograaf raakten bij de ongeregeldheden gewond, 29 jongeren werden opgepakt.

Bij een staking op de Dam in Amsterdam, waaraan zo'n1000 scholieren deelnamen, werd de wethouder van Onderwijs ook bekogeld met eieren.

Wat mij betreft is dit echt onbegrijpelijk vanuit het oogpunt van de scholieren. Zo'n zielige vertoning werkt waarschijnlijk alleen maar averechts. Ik denk in ieder geval niet dat Rosemoller, nadat hij zo bekogeld werd, een stapje harder zal doen voor de ontevreden scholieren.
Bovendien zullen de scholieren er na zo'n actie niet serieuzer op worden genomen. Kortom, een treurige, maar vooral ook domme afloop, van wat een mooie en nuttige dag had kunnen worden.

Overigens moet nog wel even gezegd; de Mobiele Eenheid schept op deze manier hoop en vertrouwen voor het Europees Voetbalkampioenschap, EURO2000, volgend jaar zomer. *NOT* Als een paar scholieren al niet in de hand kunnen worden gehouden, dan begrijp ik niet hoe dat wel zou moeten gebeuren met hooligan-legers vanuit heel Europa.

RemCOW @ 2e fase staking

En jah, ik ben ook geweest naar Den Haag om te staken. Een uitgebreid verslag is hopelijk morgen te vinden, anders een andere dag Dit door drukte van school (2e fase....)

Maargoed .. ff mijn (korte?) mening van de dag .. Toen wij op het Malieveld aankwamen zat de stemming er al redelijk goed in, het was ook al 13:00 .. Ik had met Chainsaw (Tony) & Marjolein afgesproken dat ik ze nog ff zou opzoeken .. Maar mijn (geleende) GSM (van mijn broer) kon geen contact krijgen met die van Tony Naja, uiteindelijk met andere foon gebeld maar we zijn elkaar helemaal mis gelopen ..

Ok, het staken verder. In de achtergrond hoorde we (ZACHT!, kom op zeg, zelfs bij het omroepen verstonden we er geen zak van) een bandje spelen ofzoiets en ondertussen kwam er een hele lading 2e fase slaafjes aankakken.. het werd al behoorlijk druk!! Maar.. er gebeurde maar nix rond 13:45 was alweer een kwart daarvan weg ofzoiets en in de tussentijd is er alleen nog wat gefilmd (jaja, de pers was er) enzo en wat vuurwerk afgestoken. Rond 14:10 waren de mensen met wie ik was er zat van en zijn we met de stroom meegegaan, uiteindelijk naar het Binnenhof. Nou wat hier allemaal gebeurde weet iedereen al.. Maar in het begin was het nog best gezellig, de wave werd gedaan enzo Maar na een tijd werd er met van alles overal heengegooid.. Eieren, tomaten en whatever vloog om mijn oren.. Er werden zelfs stenen richting ramen gesmeten .. (ehh staken toch?) .. later werd zelfs een auto omgeduwd, dingen gemold en werd de stemming grimmig.. Politie kwam erbij enzo (geen rellen waar ik was gelukkig..)
Maar ik vind dit echt KLOTE! Damnit, we zouden gaan staken!! Ik wil nu een hele rits vloekwoorden neerzetten maar dat doe ik liever niet... @#%@#%@#$#@$..

Maargoed, voor een nog uitgebreider verslag .. binnenkort
Om over de rellen te discusseren is deze topic.

Maar om de hele staking in 1 heel woord uit te drukken: teleurstelling..............

Server status & 2e fase rellen...

Zoals je kan zien is de server weer online. De downtime was ongeveer 6,5 uur. Iets langer dan verwacht, er waren wat probleempjes bij het verhuizen.

Grote problemen waren er in Den Haag, Binnenhof, waar 'stakende' scholieren een ravage aanrichten. Marjolein en Chainsaw AKA Tony waren aanwezig op het maliveld en bij het begin van de rellen. Marlojein heeft er een verslag over geschreven.

Zelf heb ik natuurlijk ook de hele dag gestaakt, zelfs m'n kop nog ff een half uurtje op de Dam laten zien. In de tram allemaal scholieren (2 fanatiekelingen hadden zelfs leuzen op hun voorhoofd geschreven) maar op het Rembrandtplein stapte een grote groep al uit om meteen een filmpje in de Tuchinski te pakken. Op de Dam ongeveer 800-1000 mensjes, na 5 min. zoeken klasgenoten gevonden. Organisatoren proberen de menigte wat duidelijk te maken, maar het volume van de megafoons is nie echt hoog. De stemming op de Dam sloeg echter ook snel om. Welliswaar minder erg als in Den Haag, op de Dam bleef het beperkt tot rookbommen, eieren en rotje die in de stakende massa werden gegooid (hier en daar werden ook wiet en pillen verhandeld en genuttigd). Voor mij reden om de Mac© in te duiken. Op de terugweg vanuit de tram de massa nog voor het stadhuis zien staan. Wethouder van Onderwijs van A'dam Jaap v/d Aa kreeg die de petitie in ontvangst nam kreeg ook een lading eieren te verduren (AT5). Het schijnt dat er in Groningen ook nog gestaakt is, hoe alles daar is verlopen is mij niet bekend.

Conclusie: een volledig mislukte staking. Echt triest die rellen in Den Haag. Jou mening kun je kwijt in de poll en op ons forum.

Marjo & Tweede Fase staking...

Ik was samen met Chainsaw aka Tony en twee vriendinnen naar het Malieveld gegaan. Wat ik ervan vond?? Aan het begin leek het veel op Parkpop, slechte band om ons bezig te houden, veel alto's en een paar blowtjes, en ook bier, alsof dat stoer is. Kijk hoe volwassen we zijn..

Toen was het nog grappig, toen was het nog niet koud. Om een uur zou alles beginnen, het bandje begon te spelen, en om twee uur zou die muts langskomen. Dat stuk heb ik niet eens gezien. Omdat het nogal koud was en wij onze vrienden niet meer konden vinden, zijn we maar richting onze fietsen gegaan. Toen kwamen we in een stroom van leerlingen terecht omdat ineens massaal heel veel mensen weggingen, allemaal richting Binnenhof. We zijn maar meegelopen. Veel gedonder, toen kwamen we op het BInnenhof. Een zooitje, er is maar een woord voor: triest, behoorlijk triest.

Er werd met eieren gegooid naar de raampjes op het Binnenhof, een raampje werd zelfs ingegooid, auto's werden omver geragd en het sloeg allemaal nergens op, zelfs Paul Rosenmuller en de staatssecretaris Adelmund werden bekogeld met eieren en blikjes. De politie en de ME kwamen regelmatig langsgerend om mensen tegen te houden. Waar waren we mee bezig? Zo bereik je toch niets ???

Het was op het 16 uur nieuws van NL3. Het zag er zo zielig uit, we leken wel allemaal hooligans. Hier bereik je toch niets mee?

Net was het trouwens ook op het RTL 4 nieuws, en toch vind ik het niets, de rotzooi die de media laat zien, en ook de rotzooi die die gasten ervan gemaakt hebben. Het staat heel erg volwassen als je ministers gaat bekogelen met eieren. Ik neem het de Tweede KAmer niet kwalijk als ze 16 december
niets aan de Tweede Fase gaan veranderen.

De staking vond ik dus helemaal niet geslaagd. Ik ben blij dat ik om 14.30 weg was gegaan anders had ik mooi in de verkeerde stroom gezeten. Ik vind het dus helemaal niet normaal, hoe sommige leerlingen zich gedragen hebben.

Ik heb er maar een woord voor: TRIEST !!!

Waar was iedereen in godsnaam mee bezig, het was meer een clubje mensen wat naar Den Haag kwam om te stad te verrampeneren dan om te laten zien dat de Tweede Fase niet werkt. We hebben in ieder geval wel laten zien dat we de zelfstandigheid niet aankunnen van de Tweede Fase, dat is wel duidelijk gemaakt door alle relletjes enzo.

Maar of het werkt ???

Willem-fan stelt nieroperatie uit


Een 20-jarige Big Brother fan (en met name van Willem) heeft zijn
nieroperatie uitgesteld tot Willem uit het Big Brother huis is.

De jongen, afkomstig uit Middelstum moest voor het nieuwe millennium nog
geopereerd worden aan zijn nier. In overleg met diverse artsen kon de
operatie speciaal voor Willem uitgesteld worden. De operatie gaat nu begin
januari door.

De Willem-fan denkt ook dat Willem als laatste het huis zal verlaten.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1263
review
Endless Ocean Luminous
review
Dragon's Dogma II
special
Random Pics van de Dag #1262
review
Tales of Kenzera: ZAU
special
Random Pics van de Dag #1261
©FOK.nl e.a.