Meer doden door bosbranden Californië

Icoon BrandHet dodental door de bosbranden in Californië is opgelopen tot veertien. Daarnaast zijn zeker 1500 woningen verwoest en zijn bijna 200.000 hectare bos is in vlammen opgegaan. In verband met de bosbranden zijn sinds zaterdag een miljoen mensen geëvacueerd.

President Bush is met een helikopter over het rampgebied gevlogen. Hij beloofde dat de landelijke overheid alles zal doen om de slachtoffers te helpen. "We gaan jullie niet vergeten in Washington D.C.", zo zei hij.

Bush lag twee jaar geleden onder vuur vanwege zijn trage reactie op de ramp die werd veroorzaakt door de orkaan Katrina. Door nu snel te reageren hoopt hij die fout deze keer te vermijden.

Inmiddels gaan er ook al verhalen rond over de mogelijke oorzaak van de branden. Langs een weg zijn aanwijzigingen gevonden dat de brand veroorzaakt is door de mens.

Enkele FOKkers bevinden zich in de brandhaarden. Meer informatie over hun toestand, foto's van het rampgebied en het laatste nieuws vind je natuurlijk ook op het Forum! van FOK!