Vitesse aan de haal met Ödegaard

Martin Ödegaard speelt dit seizoen op huurbasis voor Vitesse. De Arnhemmers huren de Noor een jaar van Real Madrid.

De negentienjarige middenvelder keert hiermee terug in de Eredivisie nadat hij de afgelopen anderhalf seizoen op huurbasis voor sc Heerenveen speelde. Ödegaard kwam in die periode tot 43 wedstrijden, waarin hij drie keer trefzeker was en vijf assists gaf.

"De afgelopen anderhalf jaar heb ik al in de Eredivisie gespeeld", laat Ödegaard weten op de officiële clubwebsite van Vitesse. "Ik ben toen onder de indruk geraakt van Vitesse. Ik heb Vitesse leren kennen als een goed voetballende ploeg, met een aanvallende en dominante spelopvatting. Ik denk dat die manier van spelen mij goed ligt. Ook heeft Vitesse laten zien jonge spelers een kans te durven geven. Daarom ben ik blij met de kans die Vitesse mij biedt."

Technisch directeur Marc van Hintum is blij met de tiende aanwinst voor de club. "We zijn heel blij dat Martin voor Vitesse heeft gekozen. Ondanks interesse van andere clubs hebben we Martin kunnen overtuigen met de visie waar Vitesse voor staat. Martin beschikt over kwaliteiten die een team een impuls kunnen geven."