Modric gekozen als beste speler van het WK

Luka Modric sloot de finale met Kroatië verliezend af, maar is alsnog gekozen als beste speler van het WK. Hij houdt Hazard en Griezmann achter zich.

Kort na de met 4-2 verloren finale tegen Frankrijk mocht de Kroaat zijn onderscheiding ophalen, die vrijwel niemand hem zal misgunnen. De spelmaker van Real Madrid imponeerde in vrijwel elke WK-wedstrijd. Als aanvoerder van de Kroaten loodste hij zijn ploeg door de groepsfase waarin de ploeg van bondscoach Zlatko Dalic wist van zowel Argentinië, IJsland als Nigeria te winnen. In de achtste finale werd Denemarken uitgeschakeld, waarna Rusland en ook Engeland werden verslagen. Frankrijk bleek zondag echter te sterk.

Hazard wist ook veel indruk te maken, waardoor de aanvaller van Chelsea in verband wordt gebracht met een vertrek uit Londen. De dribbelaar was medeverantwoordelijk voor de derde plek van België, dat met 2-0 wist te winnen van Engeland in de troostfinale. Griezmann maakt het podium compleet. De Franse spits wist vier keer te scoren en twee assists af te leveren dit WK. De belangrijkste treffer maakte hij in de finale door vanaf de stip de 2-1 binnen te schuiven.