BILD: 'De Ligt moet voor Boatengmiljoenen naar Bayern komen'

Bayern München houdt rekening met een vertrek van Jérôme Boateng en heeft volgens de Duitse krant BILD al een opvolger in gedachten: Matthijs de Ligt.

Boateng speelt al sinds 2011 voor de Rekordmeister, maar hij lijkt nu op weg naar de uitgang. In een eerder stadium liet de international al weten toe te zijn aan een nieuwe uitdaging, dus speelt Bayern alvast in op het vertrek van de 29-jarige verdediger, die momenteel met Duitsland strijdt om de WK-titel in Rusland.

BILD zet daarom in de woensdagkrant uiteen hoe de club zijn eventuele vertrek op wil vangen. Het medium schetst dat Niklas Süle in dat geval doorschuift naar de basisplek naast Mats Hummels. De 22-jarige verdediger heeft in zijn debuutseizoen laten zien een betrouwbare kracht te zijn en de Duitse landskampioen is niet van plan om meer geld uit te geven dan er binnenkomt met de verkoop van Boateng.

De krant rekent voor dat geïnteresseerde clubs vermoedelijk tussen de vijftig en zestig miljoen moeten betalen voor de gelouterde verdediger. Een groot deel van die som zou echter direct weer geïnvesteerd worden in de komst van Matthijs de Ligt. De jonge Ajacied zou al langere tijd in de belangstelling staan en de situatie kan in een stroomversnelling raken als Boateng vertrekt. In dat geval wordt de Oranje-international gehaald als derde centrale verdediger in de pikorde.

De Ligt kent een stormachtige ontwikkeling bij Ajax en het Nederlands elftal. Behalve met Bayern München wordt hij ook in verband gebracht met Barcelona, Juventus en Manchester City. Eén van die drie clubs zou ook heel goed de nieuwe werkgever van Boateng kunnen worden. In het verleden negeerde hij de flirts van Barça en Real Madrid, maar nu hoopt hij dat de Spaanse grootmachten nog eens voor hem aankloppen. Ook Juventus werd onlangs genoemd als kandidaat en oud-werkgever Manchester City zou azen op zijn terugkeer. PSG en het Manchester City van José Mourinho maken het rijtje serieus geïnteresseerden compleet.