FOK! Wat een weer: de komende dagen zonnig

Op veel plaatsen is er nevel ontstaan die in de loop van de ochtend verdwijnt. Vandaag zijn er flinke zonnige perioden. Vooral in het noorden en noordwesten kunnen er ook enkele wolkenvelden van zee binnendrijven. Het blijft overal droog. De middagtemperatuur ligt rond 5°C bij een zwakke tot matige noordoostelijke wind.

In de nacht naar donderdag zijn er brede opklaringen en blijft het droog. Het noorden blijft het meest gevoelig voor enkele wolkenvelden. Er kan opnieuw nevel ontstaan. De wind blijft noordoostelijk, zwak tot matig. De minimumtemperatuur ligt tussen -2°C in het zuidwesten en -6°C lokaal in het noordoosten.

Donderdag overdag komt er weinig verandering in het weerbeeld. Er zijn perioden met zon en het kwik komt uit op een graad of 4 bij een matige oost- tot noordoostenwind. De dagen daarna licht winters weertype met in de nacht en vroege ochtend lichte en later matige vorst. Maxima aanvankelijk nog ruim boven het vriespunt, geleidelijk afnemend tot rond het vriespunt. Verder is het droog en tamelijk zonnig. (Bron: KNMI)

Nederland
 

Bijzonder fraaie lucht boven Alkmaar  (Foto: DJMO)
Bijzonder fraaie lucht boven Alkmaar (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!