Aanvoerder Augsburg in problemen wegens aftrekgebaar

Voetballer Daniel Baier, aanvoerder van Bundesliga-club FC Augsburg, zit in de problemen. De Duitser maakte dinsdagavond tijdens het gewonnen duel met RB Leipzig een 'aftrekgebaar' richting de bank van de bezoekers en dat kan natuurlijk niet: ophef alom, Baier is zogenaamd een bizarre smeerlap en hij dreigt mogelijk zelfs geschorst te worden.

Augsburg was druk bezig een 1-0 voorsprong te verdedigen, maar Leipzig-coach Ralph Hasenhüttl had over alles wel wat te zeuren. Baier was er op een gegeven moment klaar mee en maakte richting de bank een gebaar alsof hij zich aftrok. Hij bleef bij zijn punt en na afloop was dat duidelijk: "Waarom zou ik mijn excuses aanbieden?"

Schijnbaar heeft de PR-afdeling van Augsburg nog even flink met Baier gesproken en hij trok zich er wel degelijk wat van aan, want woensdag kwam hij ineens met een ander verhaal. "Mijn voorbeeldfunctie als aanvoerder heb ik onrecht aangedaan. Ik heb de hele nacht wakker gelegen vanwege iets waarvan ik nog steeds niet weet waarom ik het heb gedaan", trok hij de keutel van de avond daarvoor snel weer in.

Baier heeft toch excuses aangeboden. Door alle commotie is er vreemd genoeg meer aandacht voor het twee seconden durende gebaar, dan de knappe overwinning van Augsburg. "De geweldige overwinning van onze ploeg is door mijn zinloze actie naar de achtergrond verdreven", stelt de aanvoerder.

De speler is door de aanklager van de Duitse bond in staat van beschuldiging gesteld wegens 'ernstig onsportief gedrag'. Hasenhüttl was op het moment zelf overigens al stevig op z'n pikkie getrapt, volgens hem had Baier absoluut rood moeten krijgen voor de 'schandalige' actie.

Baier's gebaar (Bron: YouTube)