FOK! Wat een weer: bewolking, regen, zon

Na de hondsdagen wachten, de eerste kille nachten.

10 jaar geleden
Op 17 augustus 2007 was het het volgens weerverleden een zwaarbewolkte dag. De zon scheen die dag 'slechts' 5,7 uur en er viel 4,5 mm neerslag in drie uur tijd. De wind kwam uit het zuidwesten.

Terugblik
Gisteren hing er vooral veel hoge bewolking boven Nederland. Hier in Alkmaar brak de zon pas tegen half vijf 's middags even door. Het noordwesten van het land had kans op een bui, de rest van het land bleef overwegend droog. Het werd zo'n 23 graden. De afgelopen nacht waren er opklaringen, later in de nacht groeide de bewolking dicht. Het bleef nog wel droog.

Vooruitblik
Vanmorgen neemt de bewolking nog verder toe en gaat het vanuit het westen regenen. In de middag pakt ook het oosten een vlaag regen mee, en tegelijk wordt het vanuit het westen uit weer droog. In het zuidoosten kan het tot in de avond voorkomen dat er een bui valt. De maximumtemperatuur zal rond de 20 graden liggen. 

Nederland
 

Zon op / onder / zonkracht

 
Zon op: 06:26
Zon onder: 21:01
Zonkracht: 5/3

 Mainstage van festival Zappanale in Bad Doberan, bij Rostock in Noordoost-Duitsland (Foto: bazbo)
Mainstage van festival Zappanale in Bad Doberan, bij Rostock in Noordoost-Duitsland (Foto: bazbo)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar [email protected] onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!