Piqué begrijpt eventuele transfer Neymar

Gerard Piqué drukte recent de geruchten over een eventuele Neymar-transfer de kop in. De verdediger van FC Barcelona krabbelt nu terug.

Piqué plaatste recent een foto van zichzelf met Neymar en daarbij de tekst 'hij blijft'. Vannacht, op een persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen Juventus op de International Champions Cup, lichtte Piqué de foto toe.

De achterhoedespeler toonde zich ineens een stuk minder stellig. "Ik hoop dat Neymar blijft, maar het was geen officiële mededeling", doelt Piqué op zijn bericht op social media. "Het is aan Neymar zelf om een beslissing te nemen en die wereldkundig te maken. Het enige wat ik eraan kan toevoegen is dat hij volwassen genoeg is om dat besluit te maken, ook al is hij nog steeds maar 25 jaar oud", aldus Piqué

Piqué voegde er zelfs aan toe begrip te hebben voor een eventuele transfer van Neymar naar Paris Saint-Germain, dat naar verluidt €222 miljoen wil betalen voor de Braziliaan. "Ja, hij is een uniek talent, maar als hij naar een ander team wil om daar de absolute leider en superster te zijn... In Barcelona voetbalt hij immers samen met de beste voetballer aller tijden: Leo Messi."