Bosz: "Ik heb geen angst"

Peter Bosz staat voor zijn eerste officiële duel als trainer van Ajax. Het is direct zijn belangrijkste. Bosz moet proberen met Ajax het hoofdtoernooi van de Champions League te bereiken. "We hebben ze uiteraard bekeken. Tegen FC Twente en laatst nog tegen Limassol. Ze maken op mij een goede indruk", zegt de trainer over tegenstander PAOK op een persconferentie.

"Je kijkt natuurlijk naar de manier van spelen, maar ook naar individuele spelers. We hebben het in de voorbereiding natuurlijk over PAOK gehad, maar ook weer niet te veel. Je zult het uiteindelijk zelf moeten doen."

De coach staat gelijk voor een enorm belangrijk duel. "Ik hoop niet dat dit de belangrijkste wedstrijd van het jaar wordt, maar dat die nog moet komen. Als we verder gaan, is de volgende ronde de belangrijkste wedstrijd", legt Bosz uit.

Volgens hem is zijn ploeg er klaar voor, ondanks dat hij pas enkele weken aan de slag is in Amsterdam. "Je hebt een idee over hoe je druk wil zetten. Dat moet goed op elkaar afgestemd zijn. Dat ging tegen Marseille het eerste halfuur goed. Dan zie je dat je het tegen zo'n ploeg kan, en dat je ze het voetballen onmogelijk kan maken."

Bosz streeft in elk geval het hoogste na. "Je bent nooit tevreden als trainer, omdat het altijd beter kan. De perfecte wedstrijd zal je nooit spelen." Afsluitend werd hem gevraagd was zijn grootste angst is voor het duel van dinsdag. "Ik heb geen angst", klinkt het vastberaden.