Wielrenner verdwaalt in E3 Harelbeke, team neemt maatregelen

Mekseb Debesay zal zijn deelname aan de E3 Harelbeke nog wel even blijven herinneren. De 24-jarige Eritreeër raakte afgelopen vrijdag tijdens de wedstrijd de weg kwijt en was pas om 21.00 uur 's avonds terug in het hotel. Vandaag is hij gestart in Gent-Wevelgem, maar niet voordat zijn team Dimension Data de nodige maatregelen heeft getroffen.

Pierre Heynderickx, ploegleider van Debesay, sprak met Het Nieuwsblad over de opmerkelijke avonturen van zijn wielrenner. "Hij reed zijn eerste koers in Vlaanderen. Hij raakte achterop in een groepje dat op twintig kilometer van de finish besloot om binnenwegen naar Harelbeke te nemen. Debesay was bang de weg kwijt te raken en besloot de pijltjes van de koers te volgen om zo naar de finish te raken. Helaas, hij dwaalde van het juiste pad af. Op een bepaald ogenblik had hij al 206 kilometer op zijn teller, terwijl de wedstrijd maar 200 kilometer was. Maar Harelbeke vond hij niet."

Uiteindelijk vroeg Debesay aan een wielertoerist de weg. Deze nam hem mee naar zijn huis in Lierde, liet hem daar douchen en gaf hem te eten. Uiteindelijk werd ook de ploeg geïnformeerd zodat ze hem op konden pikken.

Dimension Data heeft voor Gent-Wevelgem maatregelen genomen. Zo heeft de Eritreeër ditmaal GPS mee, zodat verdwalen een heel stuk lastiger zal worden.