Verwarring over 'gevaarlijk incident' Russisch vliegtuig

Een Russisch vliegtuig was volgens het Kremlin maandag betrokken bij een "gevaarlijk incident". Het toestel was met Russische parlementariërs onderweg van Moskou naar Genève toen een militair straalvliegtuig gevaarlijk dicht naderde.

Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken in de Russische hoofdstad ging het om een Frans vliegtuig, waarop de Franse ambassadeur werd ontboden. Het Franse ministerie van Defensie ontkende echter direct dat een van zijn vliegtuigen bij het incident was betrokken. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Parijs kwam vervolgens met de mededeling dat het betreffende vliegtuig een Zwitsers toestel was. Het was teleurgesteld dat zijn ambassadeur in Moskou was ontboden.

Een woordvoerder van de luchthaven van Genève zei geen informatie over het voorval te hebben. Het vliegveld ligt vrijwel op de grens met Frankrijk, hetgeen tot verwarring kan hebben geleid.

Tot de politici aan boord behoorde Sergej Narishkin, voorzitter van het Russisch parlement en erkend medestander van president Poetin. De Russen nemen in Zwitserland deel aan een internationale bijeenkomst van parlementariërs.

'Verwarring over Russisch vliegtuig'
Verwarring over 'gevaarlijk incident' Russisch vliegtuig (Foto: ANP)