'Oefenwedstrijd VVV Venlo in januari 2013 gemanipuleerd'

Een Singaporees goksyndicaat heeft in 2013 minimaal één oefenwedstrijd van VVV Venlo gemanipuleerd. Het zou gaan om een oefenduel in januari 2013.

De Volkskrant meldt dat zaterdag op basis van een justitieel document. In het oefenduel in Turkije won VVV met 1-0 van Charleroi. De politie pakte recentelijk de 42-jarige Singaporees Rajendar Prasad Rai op, op verdenking van beïnvloeden van de wedstrijd.

Hij zou 25 duizend euro hebben betaald om de wedstrijd van VVV te beïnvloeden. Dat geld ging naar drie Macedoniërs, van wie er een bij naam wordt genoemd in de aanklacht. Deze Macedoniër is al jaren actief als (assistent-)scheidsrechter en floot vermoedelijk de oefenwedstrijd tussen VVV en Charleroi.

"Ik schrik van dit nieuws", reageert VVV-woordvoerder Luccas Bremmers tegen de krant. "Gelukkig zijn er geen aanwijzingen dat iemand van ons erbij betrokken was. Ik was bij die wedstrijd en heb niks gemerkt."

Ook de KNVB heeft gereageerd. "Wij kenden deze zaak zelf nog niet, maar we weten wel dat dergelijke oefenwedstrijden een verhoogd risico hebben. Zonder met een beschuldigende vinger richting VVV te wijzen, herhalen we bij deze wel onze oproep van begin dit jaar: sta bij de organisatie van dit soort oefenwedstrijden stil bij risico’s op manipulatie. Weet met wie je zaken doet, wie de wedstrijd organiseert en zorg ervoor dat de bond van het land waarin je speelt de arbitrage aanstelt", aldus een woordvoerder van de voetbalbond.