[EL] Uitslag FC Astra Giuriu - AZ

AZ is vanavond tegen een zure nederlaag aangelopen. De Alkmaarder formatie speelde in de Europa League tegen het Roemeense FC Astra Giuriu en stond al snel op een riante voorsprong. Nog voor de thee kantelde de wedstrijd en wist de thuisploeg het duel uiteindelijk te winnen.

Na dertien minuten was er voor AZ nog geen vuiltje aan de lucht. Door doelpunten van Henriksen en Janssen stond de Alkmaarder formatie al snel op een comfortabele 0-2 voorsprong. Veel mensen dachten dat deze zege in de tas zat, maar niets bleek minder waar te zijn.

Nog voor de thee slaagde FC Astra Giuriu, dat in de vorige ronde te sterk was voor West Ham United, om het duel volledig om te gooien. Boldrin, Alibe en Dandea zorgden ervoor dat de thuisploeg met rust op voorsprong stond, dus moest AZ nog aan de bak om de zege binnen te halen.

Dit bleek uiteindelijk eenvoudiger gezegd dan gedaan. De Alkmaarder formatie was wel beter. Onder meer Henriksen en Janssen waren dichtbij de gelijkmaker, maar er werd niet meer gescoord. Kanttekening; AZ leverde de bal regelmatig in, maar FC Astra Giuriu wist hier niet van te profiteren.

De mannen van trainer John van den Brom zullen in eigen huis dus nog flink aan de bak moeten om de groepsfase Europa League veilig te stellen.