Vriendin neemt Luikse verdachte in bescherming

De vriendin van de als een gevaarlijke psychopaat gekenschetste Abdallah Ait Oud, heeft gezegd dat ze hem al kaalschoor voor de verdwijning van de Luikse meisjes Nathalie Mahy (10) en Stacy Lemmens (7). Ait Oud zit al twee weken in voorarrest op verdenking van moord op de twee meisjes. Justitie voert tegen de ontkennende verdachte onder meer aan dat hij zijn uiterlijk veranderde na de verdwijning van Nathalie en Stacy.

Ait Ouds vriendin Christelle Bertho, die als serveerster werkzaam was in het café van waaruit de meisje verdwenen, zegt: ''Ik heb hem altijd gekend met een kaalgeschoren hoofd. Het is absurd te zeggen dat hij zijn haar afschoor na de verdwijning. Ik schoor zijn haren af voordat we naar de braderij vertrokken.'' Ze zegt ook dat ze haar vriend in het café heeft gezien, maar beaamt dat ze hem niet de hele avond in de gaten heeft gehouden. Verder zegt Bertho dat ze nog steeds heel verliefd is op de tot twee keer toe veroordeelde kinderverkrachter.

In Luik is vanochtend de uitvaartplechtigheid gehouden voor Stacy Lemmens. Deze werd rechtstreeks uitgezonden op de Belgische tv. Kinderen van de school van Stacy, legden witte bloemen op de kist. Na de plechtigheid werd ze in besloten kring ter aarde besteld op het kerkhof. Haar stiefzusje Nathalie werd afgelopen vrijdag al begraven.