Radio 538 sleept ID&T voor de rechter

Radio 538 sleept ID&T voor de rechter. De radiozender is kwaad omdat het dansevenement Trance Energy dit jaar zonder Radio 538 zal worden georganiseerd. Samen met TMF waren de twee partijen de oprichters van het feest. De televisiezender heeft zich inmiddels teruggetrokken, maar Radio 538 wil weer graag meedoen. ID&T negeert verzoeken hiertoe echter, volgens de radiozender. In de loop van de dag bleek dat Slam!FM als radiopartner zal optreden. ID&T is nog gedeeltelijk eigenaar van die zender. De eerstvolgende editie van Trance Energy staat gepland voor 11 februari 2006 in de Jaarbeurs te Utrecht.

Via een kort geding wil Radio 538 continuering van de samenwerking nu afdwingen. Volgens de zender staat er in de overeenkomst die in 1999 werd gesloten dat indien ID&T niet langer wenst deel te nemen aan Trance Energy, het concept stopt en ID&T de naam ook niet langer mag gebruiken. Dat geldt ook als Radio 538 niet langer zou willen deelnemen.

"Het succes van Trance Energy is een gedeeld succes en dat mag ID&T zich niet zo maar toe-eigenen. ID&T heeft zonder duidelijke argumentatie de samenwerking met Radio 538 opgezegd", zo stelt Radio 538. "Slam!FM past als jongerenzender, met een stevige basis in de dancemuziek, erg goed bij ons evenement. Radio 538 is als marktleider gedwongen om heel breed te programmeren en richt zich op jong & oud. Radio 538 is in die zin een 'familiezender' en geen 'jongerenzender' zoals Slam!FM", zo zegt een woordvoerder van ID&T. "Ik begrijp niets van de ophef die Radio 538 op dit moment maakt. Radio 538 was inderdaad in 2005 nog mediapartner. Die overeenkomst is afgelopen en wij gaan in 2006 door met Slam!FM. Daar is niets vreemds aan."