Rachel Hazes mag boek uitgeven

Kenner had ons via de nieuws-submit te melden:

Typisch André'Typisch André', het boek dat Rachel Hazes op 23 september uit zou brengen mag gewoon op de markt komen. De voorzieningenrechter heeft haar in het gelijk gesteld in het kort geding dat de eerste vrouw van André Hazes, Annie Dijkstra, tegen haar had aangespannen.

Het kortgeding was aangespannen omdat Dijkstra er heilig van overtuigd was dat ze in het boek voor zou komen terwijl ze dat niet wilde. Ze vindt dat ze als privépersoon het recht heeft om buiten de publiciteit te blijven. Rechter:" Dijkstra moet zich enige publiciteit laten welgevallen omdat ze met Hazes getrouwd is geweest".

Er kan, volgens de voorzieningenrechter, niet van een schrijver van een biografie worden geëist dat aan alle mensen die in het boek een rol spelen toestemming wordt gevraagd. Ook is het nog helemaal niet duidelijk of er kwetsende stukken over Dijkstra worden geschreven, de advocaat van Rachel Hazes onkent dat expliciet. Mevrouw Hazes heeft alleen in de media verteld dat ze een onthullend boek zou schrijven. "Hoe de media deze berichten vervolgens verspreiden, kan haar niet worden aangerekend", aldus de rechter.