Claudia Melchers bevrijd

De maandagavond ontvoerde Claudia Melchers is vrij. Dat meldt de NOS zojuist op Radio 1 op basis van bronnen bij politie en justitie. De 37-jarige Claudia Melchers werd maandagavond in haar huis aan de Jan van Eijckstraat in Amsterdam door overvallers overmeesterd en gedwongen mee te gaan.

Er zou vannacht een actie zijn geweest waarbij de miljonairsdochter ongedeerd is vrijgekomen. Politie en justitie willen nog niets zeggen over de plek waar ze is bevrijd en de manier waarop.

Update 10:14 uur
Hoewel politie en justitie nog niets willen zeggen, meldt Radio 1 dat het om een actie in de regio Amsterdam zou gaan. Om 14.00 uur vanmiddag volgt een persconferentie.

Update 11:33 uur
De Telegraaf meldde vanmorgen dat ontvoering een week eerder al op internet was aangekondigd. Het Openbaar Ministerie heeft bevestigd dat de mail, die werd gestuurd aan de site Kleintje Muurkrant, is onderzocht. Volgens NOS Journaal-verslaggever Lex Runderkamp klopt het bericht in De Telegraaf niet.

In de e-mail zou gestaan hebben dat een ex-marinier en een duiker twee van de daders zijn, dat het slachtoffer, 'een vermogend persoon of diens familielid', ondergebracht zou worden in een 'waterrijk gebied', en dat er 25 miljoen euro losgeld geëist zou worden.

Update 12:01 uur
Het NOS Journaal meldt op basis van bronnen dat Claudia Melchers niet actief door de politie is bevrijd, maar dat ze is vrijgelaten door haar ontvoerders en vannacht ergens in Nederland is aangetroffen. De politie wil dit bericht nog niet bevestigen. Er is ook niet duidelijk of er losgeld betaald is.