Nieuws
Vijf luchtvaartmaatschappijen op Franse zwarte lijst
In Frankrijk is door de directie van de burgerluchtvaart(DGAC) zondagavond een zwarte lijst gepubliceerd van vijf luchtvaartmaatschappijen die niet meer in het Franse luchtruim mogen vliegen. Volgens DGAC zijn ze niet veilig genoeg om mee te reizen.
De Liberiaanse maatschappij International Air Services, het Thaise Phuket Air, Air Saint Thomas uit de Verenigde Staten, Air Koryo uit Noord-korea en Air Mozambique zijn de maatschappijen die op de zwarte lijst staan. Het is ook bedoeld als waarschuwing naar de rest van wereld.
Vanaf begin juni dit jaar werd Phuket Airlines geweerd uit Frankrijk. Air Koryo was al niet meer welkom sinds april 2001. De andere drie bedrijven waren sinds vorig jaar niet meer welkom.
Vooruitlopend op Europese maatregelen beloofde minister Perben van transport na het ongeluk van tien dagen geleden met een Colombiaans vliegtuig in Venezuela zo'n lijst te publiceren.
Vanaf dit weekeinde staat op vliegveld Charles-de-Gaulle bij Parijs een vliegtuig aan de grond van het Turkse Fly Air. Na een onaangekondigde controle bleken de papieren niet in orde te zijn, de banden kapot en zat er een lek in de brandstoftanks. De 126 passagiers die met het vliegtuig naar Antalya zouden vliegen moesten tot vanmiddag wachten totdat ze met een ander vliegtuig naar hun bestemming konden vliegen. In de afgelopen dagen was dit het derde incident al met Fly Air.
maar ik weet zeker dat pseudo wetenschappers ongelijk hebben.
Verder wel goed nieuws, vanwege de veiligheid dan..
* ("('o', )
* (")(")(,,) * *
Fly Air vliegt op Eindhoven, maar volgens mij kunnen we die vlucht alvast schrappen. Prutsers die Turkse maatschappijen... nu dit en eerder al Onur Air.
* Indonesië
* Jóuw website voor tickets in Indonesië!
* Doe mee met FOK! Whatpulse en typ FOK! naar de 1e plaats!!
of wel een financiele strop voor die maatschappijen
Vond het toen al een beetje een braque zooi! foto
FAN VAN DE RED HOT CHILI PEPPERS??? Klik hier!!!!!
Maar troost je, je komt altijd wel weer naar beneden, foto
FAN VAN DE RED HOT CHILI PEPPERS??? Klik hier!!!!!
foto
Oeganda DAS ;
- Beschadigd fanblad
- Geen brevet eerste piloot
Van het Concert des Levens krijgt niemand een Program
Sokkel Lolleromfg
Ik heb er 1x mee gevolgen en was opzich tevreden qua diensten. Maar nu ik dit zo allemaal lees de afgelopen tijd ben ik te twijfel geraakt of ik nog wel met hun wil vliegen.
das wel n veelbelovende naam in ieder geval
En dat was met 't treinongeluk bij Eschede (Dld) ook het geval.......
Of Boing, met mankementen aan 1 van de zijdeuren, wat later bleek als een ernstige beperking......... foto
de DAADWERKELIJKE mechanische mankementen worden niet of nauwelijks opgelost foto ..........................
Een overzicht van de besparingsmaatregelen van Ryanair.
De vliegtuigen van low-costmaatschappijen worden continu ingezet. Stilstaande vliegtuigen zijn een verliespost, dus blijven ze zo kort mogelijk aan de grond. Ryanair vliegt maar met één type toestel. Zo heeft de maatschappij minder verschillend personeel nodig. Het personeel moet ook hun opleidingen en uniform uit eigen zak betalen. Om zich te behoeden voor stakingen of protest, stuurde de directie in november een 'ludieke' brief waarin de vakbonden worden vergeleken met terreurorganisaties. Volgens de personeelsmanager zijn de werknemers vrij om te beslissen of ze zich bij de vakbond willen aansluiten. "Het wordt alleen niet aangemoedigd."
Ryanair kiest er bewust voor om op kleine, regionale luchthavens buiten de stadscentra te vliegen. Dat heeft zo zijn strategische voordelen. De landingskosten zijn er veel lager dan op internationale vliegvelden. In het geval van Charleroi, kreeg Ryanair van de Waalse Overheid naast kortingen op de landingsrechten, ook subsidies voor de huisvesting en de opleiding van de piloten. Dat zorgde het afgelopen jaar voor de nodige juridische problemen.
Verregaande besparingen
Ryanair werkt niet met papieren tickets. Door alleen elektronische tickets uit te geven, besparen de lowcosters rompslomp en administratiekosten. Tickets zijn bovendien niet flexibel. Je kan de datum of vluchttijd niet kosteloos veranderen. Weer een forse besparing op administratiekosten. Voorts zijn niet alle tickets bij Ryanair goedkoop. Kort voor je vertrek kunnen ook 'lowcost'-tickets honderden euro's kosten. Deze dure plaatsen financieren eigenlijk de spotgoedkope bodemtarieven. Ryanair zal nooit een ticket terugbetalen, om welke reden ook, zelfs al heeft de maatschappij zelf de vlucht geannuleerd. Ook de boekingskosten en luchthaventaksen worden doorgerekend aan klanten die niet komen opdagen. Daarmee vangt de maatschappij jaarlijks ongeveer 7,5 miljoen euro.
Aan boord van een vliegtuig krijg je weinig of geen service. Extra’s tijdens de vlucht zoals snacks, drankjes of leesvoer zijn enorm duur. Drie euro voor een minieme koffie is niet ongewoon. Reden: het personeel krijgt een commissie op deze vliegtuigverkoop, waardoor de maatschappij hen minder moet betalen. De stoelen zijn niet genummerd. Iedereen kan gelijk waar gaan zitten. Dat scheelt tijd en dus geld.
In het vliegtuig zelf worden ook een aantal kosten geschrapt. Zo zullen de nieuwe toestellen van Ryanair geen zonneschermpjes meer hebben. Het personeel heeft bij de voorbereidingen van de vlucht te veel werk om die allemaal te openen. Ook de opbergnetjes aan de achterkant van de stoelen worden verwijderd. Die zorgen dan weer voor te veel poetswerk. De nieuwe zetels zullen ook niet meer achterover kunnen buigen, omdat er minder reparatiekosten zijn aan niet-beweeglijke stoelen.
Ryanair ziet ook besparingsmogelijkheden voor de bagage. Passagiers zullen binnenkort zelf hun bagage naar het vliegtuig moeten dragen. Bovendien zal de bagagelimiet per persoon verlaagt worden van vijftien naar tien kilogram. De prijs voor bijkomend bagagegewicht is nu al gestegen van vijf naar zeven euro per kilogram.
Nieuwe inkomsten
Naast besparingen voert Ryanair ook enkele nieuwe inkomstenstromen in. Topman Michael O’Leary van Ryanair licht toe: “Ten laatste binnen tien jaar geven we onze tickets gratis weg. Onze inkomsten zullen komen van de hotels, autoverhuurders, luchthavenwinkels en de luchthavens zelf, die blij zullen zijn dat wij hen aandoen".
Die commissies op hotel- en autoboekingen via de Ryanair-website werden onlangs verhoogd. Ze zorgen nu al voor vijftien procent van de omzet. Ook de publicitaire mogelijkheden van de vliegtuigen worden uitgebreid. Vliegtuigen krijgen reclameboodschappen van Guinness, het bekendste Ierse biermerk. Binnenkort zouden ook tijdens de Ryanairvluchten films vertoond worden, uiteraard tegen betaling.
De juiste prijs
De prijzen van de goedkope vliegtuigmaatschappijen zijn bedrieglijk laag. Bij de stuntprijzen staat altijd een 'vanaf'-prijs. Vaak verkoopt een maatschappij maar een paar stoelen voor de laagste prijs. Bovendien gaat een spotgoedkope heenreis vaak gepaard met een veel duurdere terugreis. Uit een onderzoek van de Nederlandse Consumentenbond blijkt dat je maar zestien procent kans hebt op een ticket aan een bodemprijs.
Bovendien is deze prijs misleidend. Er worden allerlei belastingen en toeslagen bovenop de geadverteerde prijs berekend, en de totale prijs wordt pas op het einde van de boeking bekendgemaakt. Naast luchthaventaksen worden er ook boekings -en veiligheidskosten aangerekend. Op de site kan je enkel met Visa betalen, en daar betaal je ook 5 euro extra voor.
Daarbij komt nog dat de vliegtuigmaatschappijen hun kosten zo laag mogelijk houden door uit te wijken naar vlieghavens die verder buiten de stad liggen. Je moet dus bovenop de prijs voor de tickets ook nog op reiskosten voor trein, bus of taxiritten van en naar de luchthavens rekenen.
Prijzenoorlog
De luchtvaartsector is niet blind gebleven voor het succes van de lagekostenmaatschappijen. Er zijn al zo’n vijftig concurrerende spelers op de markt, die in een dodelijke prijzenoorlog verwikkeld zijn. De topman van EasyJet verwacht dat er uiteindelijk maar zes zullen overleven. "De rest gaat waarschijnlijk failliet, want de nieuwkomers krijgen nog nauwelijks de kans om winstgevend te worden". Ook topman Michael O'Leary van Ryanair verwacht een heus bloedbad tussen de concurrerende luchtvaartmaatschappijen. Hij denkt dat over vijf jaar nog vier luchtvaartgroepen zullen bestaan in Europa: de groep rond Lufthansa, de groep rond Air France, die rond British Airways en Ryanair.
Luc Glorieux van de Federatie voor de Toeristische Industrie voorspelt een verloedering van de luchtvaartsector door de genadeloze concurrentieslag. "Alle maatschappijen beginnen te besparen op comfort en service. Ik vrees alleen dat ze dat in de toekomst ook op veiligheid zullen doen.", zo stelt hij in De Morgen. Hij trekt een parallel met de touringcarindustrie, die twintig jaar geleden in een gelijkaardige situatie terechtkwam.
"De busmaatschappijen hebben elkaar dood geconcurreerd. Ze raakten allemaal in de ban van de prijzenslag en probeerden op zowat alles te besparen. De klant kon de lage prijzen in het begin alleen maar toejuichen. Maar de vloot verouderde, de chauffeurs moesten te veel uren na elkaar rijden en de marges waren zo klein dat de ene maatschappij na de andere op de fles ging. Uiteindelijk bleven alleen de grootste spelers over. Die trokken de prijzen uiteindelijk weer op een hoger niveau dat leefbaarder was", zo stelt Glorieux."Ik zie nu hetzelfde gebeuren met de luchtvaartsector."
Glorieux’ toekomstvisie lijkt te kloppen: de concurrentie is bikkelhard en vele kleine luchtvaartmaatschappijen geraken in de rode cijfers. Ryanair slokt de ene na de andere op en begint nu ook haar prijzen stelselmatig te verhogen. Wellicht vallen nog meer slachtoffers binnenkort en nivelleert Ryanair haar prijzen ongeveer met die van andere luchtvaartmaatschappijen.
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
Maar het is de LAM (Linhas Aereas de Mozambique) .. maar dat vlieg trouwens best .. beter als dat pauper vliegtuig van Air France .. dat maakte helemaal rare geluiden en trilde bij alles heel erg veel .. heb er 2 weken geleden nog mee gevlogen
Maar das zeker altijd net toeval.
Wat nou werken??? Niet zo vloeken waar ik bij ben!!
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd op FOK.nl. Als je nog geen account hebt kun je gratis een FOK!account aanmaken