Nieuws
'Internet-televisie is televisie-omroep'
Mediakabel vindt dat het een interactieve dienst is en derhalve niet aan de Europese regels hoeft te voldoen die gelden voor omroepen. Regels voor Europese omroepen zijn dat vijftig procent van de uitgezonden tv-programma's van Europese makelij moet zijn en dat tien procent van de programma's gekocht moet worden van onafhankelijke Europese producenten.
Mediakabel biedt haar abonnees de 'Mr. Zap'-dienst aan, die het mogelijk maakt dat de abonnee met behulp van een decoderingsapparaat en een smartcard televisieprogramma's ontvangt. Daarnaast biedt Mediakabel 'Filmtime' aan waarmee tegen betaling films kunnen worden opgevraagd. Vanwege deze laatste dienst is Mediakabel een televisie-omroep, volgens het Commissariaat voor de Media.
"Het Hof merkt op dat een dienst onder het begrip 'televisieomroepen' in de zin van de Europese richtlijn valt, wanneer hij bestaat in het oorspronkelijke uitzenden van televisieprogramma's die zijn bestemd voor ontvangst door het publiek, dat wil zeggen een onbepaald aantal potentiële televisiekijkers, aan wie tegelijkertijd dezelfde beelden worden doorgegeven. De techniek waarmee de beelden worden doorgegeven, is voor deze beoordeling niet doorslaggevend", zo zegt het Hof. 'Filmtime' is dus wel een omroep. "Het doorslaggevende criterium voor dit begrip is het uitzenden van 'voor ontvangst door het publiek bestemde' televisieprogramma's."
TV series: Boardwalk Empire | Burn Notice | Dexter | Game of Thrones | Impractical Jokers | Luther | Sherlock | Sons of Anarchy
"10:33 Omroepregels ook voor pay per view (0)" staat er aan de linkerkant
Alsof de helft van de boeken/cd's, etc van Europese origine moeten zijn. De mensen betalen voor wat ze willen zien, en als het ze niet aanstaat, dan vertrekken ze wel weer.
Dit soort EU regelgeving moeten we dus vanaf. Europe light!
Of begint die film gewoon om dat uur en kan je dan kiezen om in te tunen na betaling?
maar ik weet zeker dat pseudo wetenschappers ongelijk hebben.
vervolgens staat er dat films opgevraagd worden......
dus, als een klant mag kiezen hoe kunnen ze dan die 50% halen? fotofoto
ik dacht dat dit een amerikaanse was, die ook in europa wordt uitgezonden.
Volgens mij moet die gewoon onder Europees recht vallen en zich dus ook aan de 50% houden.
http://www.digitalekabelt(...)pcmoeder_neemt.shtml
Het gaat hier niet om internet, wel een groot verschil lijkt me aangezien er bij internettelevisie geen tv wordt gebruikt om te kijken (hoewel dat wel kan foto)
Canal+ N.V. is in Brussel gevestigd (hoewel eerder bericht meldt dat het nu in Nederlandse handen is), CanalDigitaal B.V. in Hilversum. Lijkt me zwaar Europees dus. Wellicht zijn er aparte clausules van kracht waardoor Canal+ zich niet aan de 50% hoeft te houden. Of ze doen dit al door ook veel Europees materiaal uit te zenden. Ach, ik heb toch geen Canal+ foto
Dadelijk ben je met een het een webcam ook een 'omroep'. Ben je verplicht om ook af en toe een stream van de buren door te geven. Over leges, vergunninkjes en commerciele belastingen maar niet te spreken natuurlijk. Schoorstenen moeten roken.
"Het uitzenden van voor ontvangst door het publiek bestemde TV programma's." Kennelijk zijn er ook TV uitzendingen die niet voor een publiek bedoeld zijn? Of wat bedoelt men met 'het publiek'?
Je zou bijna vergeten dat een zekere EU-invloedrijke Italiaanse politicus zeer veel media in bezit heeft. Een verplicht percentage inkopen voor alles wat in de EU als omroep kan worden aangemerkt legt zo'n meneertje natuurlijk geen windeieren.
Het verkopen van een dvd en deze thuis afspelen valt natuurlijk niet onder een programma uitzenden.
Anderzijds is het wel een interessante discussie. Als de fysieke drager verdwijnt en videotheken gaan on demand video's verstrekken (d.w.z. uitzenden via internet), dan zouden ze opeens omroepen zijn.
Er zit wel iets scheef in deze richtlijn.
Wat als je de uitzending op je harde schijf opslaat en later kijkt op een gebrandde dvd? is het dan ook weer gewoon een dvd kijken geworden? Nee toch?
En wat als het versturen van de pay-per-view film per klant apart op een ander tijdstip gedaan wordt? Dan is het feitelijk verschil met een dvd kopen in de winkel weg. Dus je bent een omroep als tegelijk mensen laat downloaden en niet als je er 1 seconde tussen laat zitten? Dit is dus een grijs gebied geworden en daarom moet pay-per-view nooit als omroep gezien worden. Het is kopen wat je kijkt net als in de winkel.
Personal spam: http://www.kenya2ndhand.com
Het is een kwestie van interpretatie, maar als ik het argument van het Hof zo lees kan ik het op zich wel begrijpen. Neemt niet weg dat ik de verplichting om een bepaald percentage europese producties te hebben behoorlijk suf vind, maar goed.
ik ben er zelf lid van en volgens mij heten ze alleen maar multikabel.. (ja voor adsl heten ze quicknet en je email ook)
Toch? of snap ik het dan verkeerd? Of ben je dan een Piraat omdat je films bijvoorbeeld illigaal zijn downgeload?
Ik vind het een beetje ver gezocht om video on demand ook daadwerkelijk een omroep te noemen...
foto
EyeStream zou er niet aan hoeven te voldoen.
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd op FOK.nl. Als je nog geen account hebt kun je gratis een FOK!account aanmaken