Voetbal: Heracles Almelo naar eredivisie

Icoon Sport nieuwsHeracles Almelo is na twintig jaar weer terug op het hoogste voetbalniveau. Na een spannend duel zorgde een gelijkspel tegen BV Veendam voor het kampioenschap van de Gouden Gids Divisie en promotie naar de eredivisie. Bij rust leek het daar nog niet op, Heracles stond op een 1-0 achterstand.

In de loop van de tweede helft kwam de ploeg uit Almelo echter op voorsprong, waarna Veendam nog 2-2 maakte. Aan dat ene puntje had Heracles genoeg, ondanks dat concurrent Sparta tegelijkertijd korte metten maakte met de Go Ahead Eagles. In een bizarre wedstrijd in Deventer werd het 5-2 voor de Rotterdammers, die zich nu op de nacompetitie moeten gaan richten.

De wedstrijd in Deventer werd door een spandoek trouwens nog even door scheidsrechter Luinge stilgelegd. Dit spandoek verwees naar het incident tussen voetballers Kokmeijer en Bouaouzan afgelopen december. Spartaan Bouaouzan maakte destijds door een woeste tackle een einde aan de voetbalcarrière van de spits van de Eagles.