'Zoek een spermadonor' wekt weerzin

Het plan voor een Nederlandse televisieshow waar ongehuwde vrouwen een spermadonor mogen uitkiezen, groeit uit tot een rel. De SGP heeft vol afschuw gereageerd op het 'I want your baby'-idee dat leeft bij Joop van den Ende TV Producties.

"Kennelijk is niets meer heilig in dit land", aldus de christelijke partij. Joop van den Ende, die zelf niet meer verantwoordelijk is voor de programmering, noemde het gisteravond "een walgelijk initiatief. Ik distantieer me van dit soort onzin en wil er dan ook niets mee te maken hebben", aldus een geëmotioneerde Van den Ende.

Volgens een woordvoerster van het televisiebedrijf is er inderdaad sprake van een programma waarin vrouwen van rond de veertig met een kinderwens een donor kunnen uitzoeken, maar verkeert het plan nog in de '0-fase'. "Het idee is eind vorig jaar geopperd en onze directeur amusement en infotainment Marijke Schaaphok stond er niet afwijzend tegenover. We onderzoeken nu in welke vorm we het programma eventueel zouden kunnen brengen. Onze opzet is spraakmakende televisie te maken, niet om mensen te choqueren."

Eén van de weinige keren dat ik vind dat Joop van den Ende gelijk heeft