Ahonen wint nieuwjaarsspringen Garmisch

Het nieuwjaarsspringen in het Duitse Garmisch-Partenkirchen is zojuist gewonnen door de Fin Janne Ahonen. Met twee sprongen van 124 en 128 meter en een bijbehorend puntentotaal van 260,1 pakte hij op de Olympiaschans overtuigend de zege, ondanks zijn mindere landing. Tweede werd de jonge Oostenrijker Thomas Morgenstern (254,1 punten) en de derde plaats werd ingenomen door de Duitser Georg Spaeth (247,2 punten).

De 27-jarige Ahonen won al de eerste wedstrijd van de vierschansentoernee in het Duitse Oberstdorf, maar wist ook, op één wedstrijd in het Tsjechische Harrachov na, alle andere zeges van dit seizoen te pakken. Hij staat dan ook op de eerste plek van het totaalklassement, de concurrentie ver achter zich latend.

De vierschansentoernee gaat op 3 januari verder in Innsbruck. Op 6 januari wordt de laatste wedstrijd in het eveneens Oostenrijkse Bischofshofen gesprongen. Mocht Ahonen deze twee wedstrijden ook op zijn naam weten te schrijven, dan zou hij hiermee de tweede springer in de 53-jarige geschiedenis van de vierschansentoernee zijn die dit lukt. Drie jaar geleden zette de Duitser Sven Hannawald deze prestatie neer.
Submitter:  Bron: FOK!