Kapot bierflesje aanleiding dodelijke steekpartij

jacco had ons via de nieuws-submit te melden:

De 32-jarige man die vorige week vrijdag werd doodgestoken in Leeuwarden blijkt het slachtoffer geworden te zijn van extreem geweld. Met maar liefst veertien messteken werd de Leeuwarder in zijn eigen woonplaats om het leven gebracht. En dit alles omdat hij een opmerking maakte over een kapot gegooid bierflesje.

Het slachtoffer, Manuel Ramon Fetter, zat de bewuste vrijdagochtend na een nacht stappen nog even wat te eten in een snackbar in de Leeuwarder Grote Hoogstraat. Toen hij uit het raam keek en een man een bierflesje op straat kapot zag gooien kon hij het niet laten om er iets van te zeggen. "Moet dat zo?", vroeg hij de man.

Even later naderden de man en een vriend van hem Manuel, om hem zonder pardon neer te steken en hem, terwijl hij op de grond lag, ook nog eens te schoppen. Onderzoek op het lichaam van Manuel wees uit dat hij door veertien messteken in zijn rug en zijn buik is omgekomen. De twee verdachten, twee mannen van 26 en 27 jaar, zijn inmiddels opgepakt, maar hebben nog niet bekend. Ook de wapens zijn vooralsnog niet gevonden.

De daders lijken berucht in de stad. "Neergestoken? Hij is gewoon afgeslacht", aldus een getuige. "Nee, ik zeg geen naam. Ik ben als de dood voor die gasten." De familie blijft intussen geschokt en verbijsterd achter: "Waarom moest hij sterven? Omdat hij nog fatsoen in zijn donder had anderen op hun gedrag aan te spreken?"

Aanstaande woensdag wordt Manuel begraven op de Noorderbegraafplaats in Leeuwarden. "In de zon", zo zegt zijn oom. "Want daar hield hij van."