Oliebollen wederom slecht van kwaliteit

Movinghead had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wederom is het slecht gesteld met de kwaliteit van de oliebollen. Volgens de jaarlijkse test van het Algemeen Dagblad verdient slechts één op de drie bakkers een voldoende. Maar één gebakskraam kreeg een 10: die van Richard Visser aan de Heemraadsingel in Rotterdam.

Het AD shopte langs 72 bakkers en kramen in het hele land. Slechts 24 van hen voldeden aan de eisen die het testteam aan een goede oliebol stelt. In tien gevallen voldeden de bollen niet aan de minimale Warenwet-eisen en in één geval waren ze niet eens gaar. Bovendien waren veel oliebollen gebakken in oud vet.

Visser, de Rotterdamse winnaar, werd vorig jaar tweede en streeft doelbewust naar een betere bol. ,,Ik heb het recept iets vereenvoudigd. De kunst van het weglaten heeft blijkbaar gewerkt!''. Bakkerij Slagter uit Coevorden eindigde op de tweede plaats. Oliebollenkraam Henkie uit Gorinchem werd derde.

-
De complete test (login vereist !!).