Bush: 'Wél vooruitgang geboekt in Irak'

nyrem had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Irak Ondanks de vele negatieve berichtgeving van de laatste tijd, waaronder vele aanslagen, stelt de Amerikaanse president George Bush dat er wél vooruitgang wordt geboekt in Irak. Met het oog op de presidentsverkiezingen in 2004 in de Verenigde Staten is Bush begonnen met een pr-offensief. Hij wil hiermee de positieve ontwikkelingen in Irak beter benadrukken. Bush' populariteit kwam onlangs op een historisch dieptepunt.

Tijdens de wekelijkse radio-toespraak hoorden de Amerikanen het begin van het pr-offensief. Zo zei Bush dat Irak een land is waar "de markten bloeien, de winkelschappen vol liggen, de olie stroomt en de satellietschotels als paddestoelen uit de grond schieten. Sinds de bevrijding van het land, zijn er duizenden nieuwe bedrijven opgericht. Met onze assistentie bouwen de Irakezen wegen, havens en treinsporen om de commercie op gang te brengen."

Tijdens zijn radiotoespraak gaf Bush nog eens aan dat er 87 miljard dollar extra moet komen, om de veiligheid in Irak en Afghanistan te kunnen waarborgen. Bush gaf aan dat het geld noodzakelijk is om Irak te helpen om de mogelijkheden van het land maximaal te benutten. Het bedrag komt bovenop de 48 miljard die de oorlog al heeft gekost.